Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Zawijańce (mój pomysł)

Almshe

postów: 15

07.01.2007 19:36

A ja coś takiego robię (1 sztuka):
żółty ser typu salami 2 plasterki. Między nie wkładam kiełbasę szynkową lub inną wędlinę (aby pasowała wielkością do średnicy sera). Panieruję całość w jajku i bułce. Smażę na złoto - pycha z ogóreczkiem konserwowym, goście szaleją z zachwytu

Filip F xxx

postów: 61

19.12.2006 19:54

Robiłem coś takiego wiele razy w różnych wariacjach. Najlepsze było z szynki parmeńskiej i sera pleśniowego.

renata001

postów: 1

04.12.2006 14:49

może być nawet smaczne...:)

Młody kucharz

postów: 18

02.12.2006 15:27

Danie dla 4 osób

Składniki:
ok. 10 dag szynki
2 plasterki sera topionego ( np Hochland )
roztrzepane jajko
talerzyk bułki tartej
wykałaczki (ostatecznie zapałki bez główek)
olej

Sposób przyżądzenia:
W jeden plaster szynki włożyć 1/7 plasterka sera i żeby się nie rozwinęło wbić wykałaczkę. Optoczyć w jajku i w bułce tartej. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem. Na talerzyk nakładać po 4. Udekorować pietruszką. Można jeść z ketchupem. Danie także można dawać z ziemniakami i surówką ale ja podałem tylko przepis na "Zawijańce".

Życzę smacznego