Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Z.U.P.A.

więcej >>

Świerszczyk

postów: 4

09.08.2015 16:38

Dramat i tyle. Kiedys Kuchnia + hulała na ekranie mojego TV w weekendy od rana do wieczora, były świetne programy i doskonali prowadzący. teraz włączam kanał okazjonalnie no i trafiam na gnioty typu ZUPA czy ABC gotowania. NC+ utrzymywałam w zasadzie dla dwóch kanałów: Kuchnii+ i Ale kino. Teraz czas się przerzucic na tańszą kablówkę. Nie mam ochoty by z mojego abonamentu na rzecz NC plus powstawały TAKIE programy!!!

rzviro

postów: 212

01.07.2015 00:43

Miałem nadzieję, że tego szczękościska z blenderem już więcej nie ujrzę; płocha była to nadzieja...... Jest tyle fajnych, dawno nieodświeżanych programów w archiwum k+, ale nie - muszą być badziewniaki typu z.u.pka, davidek, wieczna marthahahaha, adadadadadam w pracy, po pracy i bez pracy. Brakuje tylko gieni m. w kołysce "super parki" z atelier niesmaku w dziurze od sera do kompletu....

post edytowany 2 razy, ostatnio 02.07.2015 19:32

puma165

postów: 7

07.12.2014 11:26

Nie rozumiem i nie widzę powodu dla którego powstała Z.U.P.A. 2 - męczący, banalny, irytujący program.Najwyraźniej prowadząca i twórcy uparli się, żeby zrobić najbardziej obciachowy program kulinarny ever

Ninurta

postów: 1

28.11.2014 16:51

nie jestem maniaczką zdrowego odżywiania, ale jeśli promuje się coś jako "zdrowe", to chyba nie wypada dorzucać do jednego dania kupnej przyprawy do kurczaka i dwóch kostek rosołowych. co to w ogóle za filozofia ugotować zupę na gotowej chemii?

karolla

postów: 2

17.11.2014 14:54

Trafiłam na forum przypadkiem a dawno tak się nie uśmiałam;)) Zgadzam się z wszystkim ,już myślałam ,że tylko ja mam takie odczucia... ABC gotowania i Z.U.P.A .. mam ochote walnąć pilotem o ekran tv jak widze prowadzące tych programów. Irytujący niebotycznie dzwięk krojenia,mlaskania,obijania garnków..niepotrzebne i nic nie wnoszące komentarze i tak naprawdę ani jednego ciekawego przepisu.. odnoszę wrażenie ,że są to programy nakręcone przez znajomości byleby zaistnieć .. Uwielbiam Kuchnie+ ale błagam.. pomyłka.

rzviro

postów: 212

17.11.2014 11:12

Lilly napisała 21.09.2014 23:25:
Zgadzam się z przedmówcami, program ZUPA to kompletna porażka ! Prowadząca sprawia wrażenie wypacykowanej dziuni z parciem na szkło, mającej przy tym problem z mówieniem.
Pewnie niebawem kuchnia+ uraczy nas ZUPĄ 2 :)
No i ... wykrakałaś! Mamy z.u.p.k.ę 2 ( nie mam pojęcia - po co ??? ).
Tak na marginesie - gdyby "gwieździe programu" zabrać blender, pewnie popełniłaby rytualne samobójstwo topiąc się w jednej z tych swoich zupek [ z korzyścią dla widzów ;)]

kasiahy

postów: 8

17.11.2014 00:33

Pani Kinga jest tak piękną kobietą,zupełnie nie rozumiem po co, te sztuczne uśmiechy?.
Druga seria zdecydowanie lepsza niż pierwsza.
Powodzenia Pani Kingo.

klos

postów: 3

02.10.2014 10:08

no muszę powiedzieć, że staram się być zawsze pozytywnie nastawiony do programów na waszej stacji i przyznam szczerze, że ten... wyjątkowo mnie bawi :D prowadząca wydaje się być sympatyczna, ale jej przepisy są bardzo przeciętne. ona jakoś specjalnie umiejętnościami kulinarnymi również nie grzeszy. Śmiać mi się chce, kiedy kroi warzywa. Nie dość, że latają po całej kuchni, to jeszcze są krojone z prędkością światła. A najbardziej boję się o palce prowadzącej ;)

Lilly

postów: 1

21.09.2014 23:25

Zgadzam się z przedmówcami, program ZUPA to kompletna porażka ! Prowadząca sprawia wrażenie wypacykowanej dziuni z parciem na szkło, mającej przy tym problem z mówieniem.
Pewnie niebawem kuchnia+ uraczy nas ZUPĄ 2 :)

norbert_tnt

postów: 2

14.09.2014 13:13

Kinga Paruzel i jej program Z.U.P.A. to POmyłka. Po raz pierwszy ujrzałem prowadzącą w nielubianym przeze mnie "Masterchef'ie" i dalej mam identyczne odczucia co do pani "otwieram makaron, otwieram lodówkę". Raczy moje oczy i uszy tą wspaniałą szklaną "deską" do krojenia - istna orgia. Z antenty zeszły na prawdę dobre programy, które zastąpiono takim chłamem lub nudnymi (poza "Kuchnia jak życie") dokumentami, czy telezakupami. Wcześniej oglądało się ten kanał z przyjemnością, natomiast od ponad roku wybiórczo lub w ogóle. Na szczęście jest alternatywa w postaci BBC.

PyterN

postów: 1

27.07.2014 22:56

Jeszcze trochę pracy (jeśli takowa nastąpi) przy tym programie będzie potrzebne.

______________________
problemy w nauce? Może warto rozważyć korepetycje?

post edytowany 4 razy, ostatnio 10.04.2015 15:03

etrusc

postów: 2

21.07.2014 14:13

My całą rodziną mamy niezły ubaw na tym programie :)
Mankamentów jest sporo. Począwszy od mówienia, poprzez deski szklane, problemy z krojeniem jakimiś ogryzkami z porcenalny. Generalnie dziewczyna bardziej skupia się nad wyglądaniem niż finezją w kuchni. No i ostatecznie dziewuch gotuje wyłącznie dla szczerbatych. Rozumiem coś zblendować, ale do cholery nie wszystko.

rzviro

postów: 212

05.06.2014 01:24

Ogólnie: możemy sobie pisać, co chcemy, a włodarze c+ i tak zrobią, co chcą....... Od kilku(-nastu?) dni lecą powtórki tej beznadziei....... A inne ( fajne programy ) albo zniknęły albo lecą o WYBITNIE DURNYCH GODZINACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyli w środku nocy ( wyłącznie !!!!!!!!!!!!!! )

xenia

postów: 2

03.06.2014 15:29

jednak tak sobie myśląc to chyba najbardziej zachwycają mnie wciąż te same fryzury, przepaska na głowie i ubrania. wszystko tak samo monotonne jak cała ta zupa - pyszna - mniam

xenia

postów: 2

03.06.2014 15:22

do Keval:
szczękościsk to niejedyny problem Kingi, prócz przepisów ściągniętych żywcem z innych blogów, książek i broszurek kulinarnych - typu jak zrobić pączka za 3 zł z kiosku, to dziewczyna ma nielada problem z nogami - kaczy chód, garb, mierne uzębienia (dlatego te druty) i wygładzanie sie jak nie botoxem to wszystkie zdjecia przechodzą przez oprogramowania i ulepszania - skoro jej rodzina zajmuje sie tylko poprawą grafiki. a było juz tak pięknie

carexplant

postów: 3

15.02.2014 12:28

Taak , moje zdanie jest podobne do większości opinii. Nie da się oglądać - męczarnia.

keval

postów: 38

13.02.2014 19:49

Nie wiem czy się zgodzicie, ale ta sztuczność mówienia wynika głównie z lekkiego "jakby" szczękościsku ;)

Leesh

postów: 4

11.02.2014 20:18

Tak jak ABC Gotowania bardzo lubię, tak ten nie do końca przypadł mi do gustu. Przepisy na pewno są ciekawe. Jednakże sama prowadząca ewidentnie nie ma obycia przed kamerą. zauważyłam również, że nie jestem jedyną, której nie podobają się bransoletki na rękach, szklana deska czy ceramiczne noże. Ponadto odnoszę wrażenie, że prowadząca jakoś dziwnie mówi. Jest bardzo sztuczna, jej słownictwo jest niezwykle ubogie. Myślę, że będę dalej oglądać, jednakże tylko ze względu na przepisy.

keval

postów: 38

08.02.2014 13:57

Genialny komentarz:-)))) :

skszat napisał 04.02.2014 18:03:
Zdecydowanie popieram przedmówców i przedmówczynie. Od stosunkowo niedawna mam w swojej kablówce kuchnię+ i jest tam kilka programów, które ogląda się z przyjemnością, np. z Anthony Bourdain'em w roli głównej. Niestety nie jestem w stanie zdzierżyć skrzypiącej szklanej deski i drętwej prowadzącej, której jedyne komentarze ograniczają się do czynności, które wykonuje: "otwieram lodówkę", "wyjmuję przygotowaną zupę", "a teraz spróbuję czy jest smaczna" lub "użyję natki pietruszki", "siekam natkę pietruszki", "posiekaną natkę pietruszki dodam do bazy". Może chociaż wplećcie tam jakąś historię - skąd się pietruszka wzięła, że jest dobra na to i tamto, cokolwiek..
A myślałem, że tyko ja jestem starym marudą, który nie może znieść szklanej dechy, ceramicznego noża i kulejących umiejętności krojenia czy sieknia:-)
A prowadząca to jeden wielki kłębek nerwów

rzviro

postów: 212

05.02.2014 01:18

Nie wiem,skąd wzięła się ta moda na szklane deski.Przecież są śliskie i tępią noże na potęgę.Beznadzieja.A stalowego noża i tak nic nie zastąpi.Stal (dobra)-to zawsze stal,a nie glinianka

pszczoła77

postów: 2

04.02.2014 21:43

Niestety, moja pierwsza myśl przy pierwszej próbie oglądania: zabierzcie jej ten ceramiczny nóż i szklaną deskę! Zdawało mi się, że może dziwaczę, ale jak widzę nie jestem sama. Kolejne próby oglądania graniczyły z masochizmem. Może to kwestia nieobycia przed kamerą i dające się wyczuć przez ekran zestresowanie prowadzącej, ale wszystko razem powoduje, że ma się wrażenie, że tam się toczy jakaś walka, a nie gotuje zupa. Trochę szkoda dziewczyny, ale to wszystko przyciężkie. Co do wymienianego tu też "abc gotowania" to rzecz ma się o wiele lepiej-przepisy są proste, ale taka jest raczej idea programu, a prowadząca daje radę.

rzviro

postów: 212

04.02.2014 19:37

skszat napisał 04.02.2014 18:03:
Zdecydowanie popieram przedmówców i przedmówczynie. Od stosunkowo niedawna mam w swojej kablówce kuchnię+ i jest tam kilka programów, które ogląda się z przyjemnością, np. z Anthony Bourdain'em w roli głównej. Niestety nie jestem w stanie zdzierżyć skrzypiącej szklanej deski i drętwej prowadzącej, której jedyne komentarze ograniczają się do czynności, które wykonuje: "otwieram lodówkę", "wyjmuję przygotowaną zupę", "a teraz spróbuję czy jest smaczna" lub "użyję natki pietruszki", "siekam natkę pietruszki", "posiekaną natkę pietruszki dodaję do bazy". Może chociaż wplećcie tam jakąś historię - skąd się pietruszka wzięła, że jest dobra na to i tamto, cokolwiek.. A jeśli Pani Masterchef nie ogarnia takich komentarzy, to napiszcie jej kilka słów na prompterze, bo na razie jedynym sposobem na oglądanie tego programu jest wyłączenie dźwięku w TV..
Wyłączenie dźwięku i obrazu ;)

skszat

postów: 1

04.02.2014 18:03

Zdecydowanie popieram przedmówców i przedmówczynie. Od stosunkowo niedawna mam w swojej kablówce kuchnię+ i jest tam kilka programów, które ogląda się z przyjemnością, np. z Anthony Bourdain'em w roli głównej. Niestety nie jestem w stanie zdzierżyć skrzypiącej szklanej deski i drętwej prowadzącej, której jedyne komentarze ograniczają się do czynności, które wykonuje: "otwieram lodówkę", "wyjmuję przygotowaną zupę", "a teraz spróbuję czy jest smaczna" lub "użyję natki pietruszki", "siekam natkę pietruszki", "posiekaną natkę pietruszki dodam do bazy". Może chociaż wplećcie tam jakąś historię - skąd się pietruszka wzięła, że jest dobra na to i tamto, cokolwiek.. A jeśli Pani Masterchef nie ogarnia takich komentarzy, to napiszcie jej kilka słów na prompterze, bo na razie jedynym sposobem na oglądanie tego programu jest wyłączenie dźwięku w TV..

P.S. Zacznijcie liczyć ile razy w programie pojawia się słowo "dodam" :)

post edytowany 1 raz, ostatnio 04.02.2014 23:03

sysia

postów: 2

04.02.2014 14:39

Program mógłby być świetny, gdyby nie prowadząca wypacykowana do granic możliwości i obwieszona błyskotkami jak choinka.Ponadto aż przykro patrzeć na brak umiejętności w miarę sprawnego posługiwania się nożem.Szkoda.

rzviro

postów: 212

03.02.2014 13:33

Oba nowe programy:"abc gotowania" i "Z.U.P.A." byłyby fajne,gdyby nie drętwe prowadzące.Aż żal d..ę ściska!Przy takim prowadzeniu programu można z nudów umrzeć.Gdzie jest życie w tych dziewczynach?!W domu zostało???

patrickmoo

postów: 1

03.02.2014 12:50

Przepisy same w sobie bardzo ciekawe, jednak sposób prezencji sztuczny do potęgi, a każda wypowiedź wygląda jak wyuczona regułka przed nagraniem. Prowadząca zestresowana obecnością kamery przy pracy. Dźwięk krojenia na szklanej desce dość irytujący, a nadgarstki obwieszone bransoletkami obijającymi się o potrawy zniechęcają do dalszego oglądania programu. FUU

puma165

postów: 7

01.02.2014 22:18

Przykro ale program nie przypadł mi do gustu. Oglądałam 4 czy 5 odcinków i wiem, że więcej nie będę. Prowadząca jest mega zestresowana i przez to sztuczna. W dodatku te noże ceramiczne - okropność. No i jak już to ktoś wcześniej napisał - bransoletki, które maczane są w zupach.

keval

postów: 38

01.02.2014 09:01

Kiepski program, ze sztuczną prowadzącą, że nie wspomnę jak irytuje mnie ta szklana deska i trzaskająca po niej ceramicznymi nożami kucharka.... cały czas mam wrażenie, że albo te noże są mega tempe, albo laureatka Masterchef-a po prostu nie potrafi się posługiwać nożem kucharskim.

Mysliwy

postów: 3

01.02.2014 00:04

Wygląda smacznie lecz sposób przyrządzenia wymaga pewnej uwagi:
Biżuteria na nadgarstkach moczy się w produktach podczas przygotowania potrawy wygląda to paskudnie ponieważ po paru dniach w kuchni stają się wylęgarnią bakterii i kto wie czego. Polecam pracę bez błyskotek. Czekam na dalsze przepisy.

Martuśka29

postów: 1

05.01.2014 13:35

Brie jest serem podpuszczkowym :-)

danmark

postów: 1

04.01.2014 13:46

Zupa z ryba