Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Wypiekacze do chleba

jacek1f

postów: 2296

20.03.2010 18:25

znam kavriong jako przedni żytni chleb - albo normalny zakwasowy, albo prawie jak pumpernikiel. Mocny, intensywny, mniej wyrośnięty niż zwykle chleby.
Ale nie spotkałem się z nim jako składnikiem - dawaj przepsiy, bo wybierasz i zamieszczas wspaniałości z Prostej Zdrowej Północy:-)

Hestia Q-34

postów: 419

20.03.2010 11:03

Jacku,bywasz w Szwecji,czy kiedykolwiek spotkales sie z chlebem KAVRING?
Moze byles czestowany czyms ,gdzie jako skladnik wchodzi wlasnie ten chleb.
Wyglada jak piernik i ma lekki smak piernika,pokruszony i zmieszany z maslem
uzywany jest na spody do tortow-przystawek.Nadzienie,to najczesciej ser
philadelphia i inne serki smietankowe,krewetki, szyjki rakowe,anchovis,losos,homar
matjessil,chrzan,creme fraiche,mozliwosci jest duzo.
Moje pytanie - czy jest taki chleb w Polsce? Nie chce podawac przepisow,do ktorych
nie mozna dostac skladnikow.

jacek1f

postów: 2296

19.03.2010 23:06

Czesc Agatoo:-) mam na milionie karteczek, wiec wpisywanie odpada, ale szukaj

u Liski

i tu:

a to bedzie tak:
1. 2-3 tygodnie pieczenia na drozdzach zprzepsiow;
2. potem maszyna tylko wyrabia i wyrasta, a Ty pieczesz w piekarniku bochny a nie ksztalty pojemnikowe;
3. robisz zakwas i masz go do konca zycia juz.
4 pieczesz zakwasowe tylko:-) a w maszynie ciasta i marmolade...

agataaa

postów: 8

19.03.2010 20:38

Mam prośbę do wszystkich posiadaczy wypiekaczy do chleba. Kupiłam go sobie niedawno i chciałabym wypróbowac jakieś sprawdzone i łatwe przepisy. Polećcie mi wasze ulubione.