Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ witam,

22.07.2008 13:18

 

Witam oto przepis z programu Para w kuchni
OWOCE SMAŻONE Z CUKREM I GORCZYCĄ
(MOSTARDA DI FRUTTA)

Składniki
2 twarde gruszki
2 twarde jabłka
4 mandarynki o przylegającej skórce
łyżka żurawin
garść orzeszków piniowych

Syrop
sok z 3 pomarańczy
szklanka cukru
łyżeczka ziaren gorczycy
ostre papryczki
2 cm korzenia imbiru

Przygotowanie
Imbir pokroić w zapałki, ziarna gorczycy utrzeć w moździerzu, papryczki pokroić. Dodać do soku z pomarańczy, zagotować i doprowadzić do stanu gęstego syropu. Dodać cukier. Jabłka i gruszki obrać pokroić w grubą kostkę, mandarynki zostawić w skórce i pokroić na cząstki. Dodawać owoce do syropu zaczynając od najtwardszych (co 10 minut). Gotować na wolnym ogniu, by owoce stały się szkliste i wchłonęły smak przypraw. Na samym końcu dodać orzeszki piniowe.

© Agnieszka i Marcin Kręgliccy

mrowa

postów: 48

21.07.2008 20:49

Też szukam tego przepisu,ale ja nic nigdy nie mogę znaleść w tej wyszukiwarce.

migotka333

postów: 1184

10.07.2008 08:22

Znalazłam na Amazon.com,za $10,99,wpisz w wyszukiwarkę 'mostarda di frutta'.
Kręgliccy w 'Parze w kuchni' robili to też...
OWOCE SMAŻONE Z CUKREM I GORCZYCĄ

bjarzabska

postów: 1

09.07.2008 08:40

mam pytanie,czy ktoś z Panstwa się orientuje,gdzie można kupić "mostarda di frutta" firmy Sperlari???