Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wydajemy przyjęcie

FORUM kuchnia+ wesele/przyjęcie ślubne

gastronautka

postów: 5

11.07.2017 11:52

Ja zawsze stresuję się, jak urządzam jakąkolwiek imprezę, tak więc przed własnym weselem czułam OGROMNY stres. Ale koleżanka poleciła mi firmę cateringową i całe szczęście, że z niej skorzystałam, bo rzeczywiście - jedzenie było przepyszne, a goście chwalili jeszcze długo poziom obsługi!
Teraz zastanawiam się nad skorzystaniem z tego samego usługodawcy podczas imprezy firmowej obsługa imprez firmowych

KarolOk13

postów: 2

14.03.2017 10:06

Warto zainwestować w panią kucharkę- świeże jedzenie, umiejętności, zawsze pomogą podpowiedza co i jak. Sami też zlecaliśmy różne papierowe rzeczy: zaproszenia, winietki, http://https://www.viperprint.pl/produkt/KM001C

saharra

postów: 9

16.02.2015 22:59

Na moim weselu, które organizowałam 1,5 roku temu menu był o bardzo tradycyjne. Standardowo rosołek i na obiad kilka mięs do wyboru, ciasta, przekąski i kolacja. Robiłam je w osiedlowej sali, bo ceny niestety w porządnych restauracjach przyprawiają o zawrót głowy.

Slowdaylong

postów: 4

19.10.2013 00:10

Cześć,

Co do ślubu i przygotowań na wesela, to polecam ten wpis o organizowaniu wesel na blogu www.slowdaylong.pl (Tag: ślub)

I nie dawajcie się robić w konia restauracjom.

pozdrawiam
Damian

Street Sushi

postów: 8

15.04.2013 14:36

Street sushi powstało z pasji do podróży. Jej nieodłącznym elementem jest dobre jedzenie. Chcemy Państwa zabrać w podróż kulinarną do Japonii. Dowieziemy uliczkami Krakowa a może i A4 do Państwa smak wielowiekowej tradycji jedzenia ryby.
Zapraszamy do Krakowa.

www.streetsushi.pl

Polub nas na facebooku: Street-Sushi

sos

postów: 7

27.05.2010 14:46

Rybki są bardzo dobre :) ostatnio jadłem fajnego dorsza ala'Madagaskar w poznaniu. Zapiekany z krewetkami nadaje sie na wesele :)

kucharzynka

postów: 7

27.10.2009 22:05

Zgadzam sie. Ceny warszawskie są wzięte z kosmosu

arti

postów: 28

25.10.2009 21:11

Miałem ten sam problem,ale jak zobaczyłem ceny i co proponują mi na wesele.Zrezygnowałem z dalszego poszukiwania lokalu w Warszawie.Chcę zaznaczyć że ceny nie były adekwatne do menu.Ale byłem dwa miesiące temu na weselu w Łukowiskach,przyzwoite jedzenie z małymi wpadkami[ale można co do menu wiele uzgodnić,tylko trzeba uzgodnić wcześniej].Pieczony dzik jaki tam zjadłem,był jednym z lepszych,doznałem orgazmu kulinarnego!A do tego fantastyczny krajobraz i wnętrze.Wiem jedno,tam będzie moje wesele w następnym roku.Ale życzę powodzenia,może znajdziesz właściwe miejsce w W-wie

brokso

postów: 1

25.10.2009 18:00

może ktoś poleci mi jakiś dobry lokal w Warszawie, w którym można urządzić uroczysty obiad weselny; chodzi o to by jedzonko było smaczne, ładnie podane, przyjemy wystrój sali i mi la atmosfera; chciałabym żeby raczej były to dania kuchni polskiej; proszę. Czasu na decyzję mam bardzo mało, zaledwie trzy tygodnie:)

migotka333

postów: 1184

21.10.2009 12:04

na tego typu imprezach najczęściej spotykam się z (na mojej studniówce też była, która była wieki temu - hi, hi, hi) rybką (pstrąg) w galarecie z minimalnym dodatkiem gotowanych warzyw. Bardzo smaczne.
Co roku (na Święta) robię mus z wędzonego łososia (orginalnie powienien być wędzony pstrąg). Bardzo efektownie wygląda i w smaku superek
:-)

małgośkaaa

postów: 47

19.10.2009 22:11

faszerowane na zimno bardzo ciekawie brzmią i wydaje mi sie, ze naprawde urozmaicą stół :) dzięki za rady

maniek

postów: 35

18.10.2009 21:30

no Małgośkaaa wlasnie sama sobie odpowiedzialas na to czy dobrze czy nie stawiac na stół rybek:) ale bardzo dobrze,ze myślisz o wszystkich. Ja to też myślę, coś o jakis salatkach z rybkami, bo czemu nie?:)

arti

postów: 28

18.10.2009 12:49

Oczywiście,że pasują.Tylko w mniejszej ilości,porównując z mięsami.Dobrze prezentują się na stole ryby faszerowane w całości na zimno jak i inne przystawki.Cóż na ciepło też,ale gościom podałbym później,a następnie dobry sorbet np: limonkowo-pomarańczowy ,aby ulżyć kubkom smakowym gościom.Jeżeli masz kogoś ze Szwecji polecam łososia wędzonego na zimno lub ciepło.Poprostu poezja smaku!Trzeba pamiętać również o dobrym kucharzu/ce,którzy potrafią z fantazją i dobrze zrobić dania z ryb jak i z mięsa.Bo to jest też sztuka!A nie tylko mintaja w panierce,czy tatar z łososia[zrobiony z pasty łososiowej]

małgośkaaa

postów: 47

17.10.2009 22:13

maniek napisał 17.10.2009 18:53:
Wg. mnie to dlaczego nie. Ale nie tylko ryby na danie główne oczywiście. Bo jakieś mięsko to by się przydało. Ja wiem, że na swoim to nie miałem, ale kiieedy to było.
no tak tak maniek, oczywiscie ze nie tylko ryby, ale wlasnie sie zastanawiam, bo rzadko kiedy spotykam sie na weselach z rybami, raczej króluje mięso i wiem, że wtedy wszyscy wegetarianie cierpią, dlatego na swoim weselu nie chce takiej sytuacji,że kuchnia szybko coś przygotowuje w panice,żeby nikt nie byl poszkodowany!

maniek

postów: 35

17.10.2009 18:53

Wg. mnie to dlaczego nie. Ale nie tylko ryby na danie główne oczywiście. Bo jakieś mięsko to by się przydało. Ja wiem, że na swoim to nie miałem, ale kiieedy to było.

małgośkaaa

postów: 47

17.10.2009 16:30

Jak myślicie, na takie okazje dobre są ryby?;>