Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Urządzamy kuchnię

FORUM kuchnia+ Wędzenie lub suszenie przy pomocy garnków

Nanako

postów: 14

15.12.2014 11:14

Ogólnie powiem tak - wszystko co przyrządzamy sami jest o wiele lepsze niż kupne. Więc najlepsza opcja kupno świniaka na wsi i przerobienie go we własnym zakresie. Piwnica Jana ostatnio miała szynkowary w dobrej cenie (dość spore tutaj można zobaczyć - http://piwnicajana.pl/) kupiliśmy do siebie szynka wyszła bardzo dobra. Teraz żona czyta jak zrobić w tym mielonkę a podobno też wychodzi bardzo dobra. Także ja jestem jak najbardziej za takimi sposobami przyrządzania jedzenia.

Kuchniaz_pl

postów: 20

10.12.2014 15:53

Moja opinia co do gotowania na parze jest bardzo pozytywna,ryż warzywa czy ryby smakują znakomicie i co ważne- sa także zdrowe,w końcu o to w tym chodzi.

NozWidelec_pl

postów: 42

16.10.2014 15:41

JA kiedyś miałam podobną opinię co do gotowania na parze,ale to wynikało głównie z niewiedzy,teraz nie wyobrażam sobie zjeść innej ryby czy ryży niż tego który przygotowany jest na prze,to zupełnie inny,lepszy smak.

Niczek

postów: 9

21.07.2014 21:14

Byłam właśnie na rybie z grilla elektrycznego i raczej nie polecam. Trochę jak ugotowane ale niestety zupełnie nie jak upieczone.

MataHari

postów: 3

18.07.2014 12:29

Ludzie trochę boją się gotować na parze bo twierdzą, że jedzenie traci smak- to kwestia wyćwiczenia w przyprawianiu :) Wszystko da się w ten sposób przygotować tak, żeby było smaczne i zdrowe. Co do grilla i ogniska w plenerze to oczywiście jestem za, ale tak w ciągu roku, zimą takie naczynie jak patelnia grillowa to świetna alternatywa.

Niczek

postów: 9

14.07.2014 14:23

Z nowinek kuchennych korzystam tylko z wyciskarki do soku;)Do dań na parze nie umiem się przekonać. Smażę w minimalnej ilości tłuszczu.Zwykle tego co mi się sam wytapia z mięsa.Nie mogę nazwać tego jednak grillowaniem. Z resztą i tak wolę ognisko.Plener to plener i grilluje się nie tylko dla smaku ale i okoliczności;)
Akurat posiadam zestaw firmy Welmax ale korzystam raczej tradycyjnie.

MataHari

postów: 3

14.07.2014 12:52

Jeszcze mogę dodać bo namówiłam rodziców do zakupu brytfanny wielopoziomowej welmaxu i ostatnio pożyczyłam do wypróbowania- to też jest wielofunkcyjne- piekłam w niej i gotowałam na parze, także ta nowinka też się przyjęła. Poczytam jeszcze, bo pewnie można dużo więcej potraw na różne sposoby przygotować. Na razie się uczę. :)

MataHari

postów: 3

07.07.2014 12:56

Ja od roku posiadam Multiwar Welmax i jestem bardzo zadowolona. Dostałam go co prawda w prezencie, ale z ciekawości poczytałam o naczyniach tej firmy i cieszę się, że mam coś takiego w domu, bo opinie są dobre. Zdecydowanie się przyjęło, gotuję sto razy szybciej, oszczędzam gaz, jedzenie jest smaczne, także polecam. O pozostałych firmach nie wiem nic niestety więc się nie wypowiadam.

WarzywnaWędlinka

postów: 1

04.07.2014 22:29

Mam pytanie do osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Byłam na kilku prezentacjach zestawów garnków (Phillipiak,Welmax, AMC )i muszę przyznać, że robią na nich cuda z tymi garnkami. Raptem okazuje się, że w garnku można i suszyć i wędzić i piec i grillować. Zastanawiam się na ile to jest praktyczne i faktycznie oddaje smak potraw robionych tradycyjnie z oddzieleniem naczyń, miejsc do tego przeznaczonych.
Czy u kogoś z Was przyjęła się jakaś nowinka kuchenna tego typu?