Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26976 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ up grade kurczaka i nie tylko...

jacek1f

postów: 2296

23.11.2007 10:23

Super! Cieszę się.

alicka

postów: 134

19.11.2007 16:32

dziś zrobiłam, kupnego kurczak z rożna z moją marmoladą z czarnej porzeczki dodałam sos sojowy i sok z limonki jak chciałam dorzucić miodu to mój mężczyzna się wzdrygnął i zaprotestował,nie dodałam ale i tak kurczak był smaczny :)

jacek1f

postów: 2296

12.11.2007 14:22

łoł, jasne, jak mało słodkie to oprócz tego, i sosu sojowego i soku z cytryny i czegoś pikantnego doaj łyzke lub dwie miodu.

alicka

postów: 134

12.11.2007 10:40

ciekawe,proste,szybkie,ja mam taką marmoladę co nie wyszła z czarnych porzeczek z niewielką ilością cukru :) czy też by się nadała :)

jacek1f

postów: 2296

10.11.2007 20:35

Podkręcanie, dodawanie wartości dodanej:-), turbo potrawy - np. z kurczakiem pieczonym.

Zdarza sie kupic kurczaka z rożna w sklepie, calego i ... co? Zróbmy go po swojemu, zakladajac, ze upiekli go dla nas wstępnie zawodowo i tanio.

Zrobilem wczoraj z niczego cudo:-) nieskromnie powiem, bo mialem marmolade z pomaranczy rzadką (bo mi kiedys nie wyszla za bardzo gęsta...) i troche sosu sojowego ciemnego, sok z cytryny i ziarenka pieprzu utłuczone grubo w moździeżu.
Kurczaka pokroiłem nożyczkami na części, ołożyłem na blache i polałem, wytaplałem, wysmarowałem mieszaniną powyższych... Odstawiłem do lodówki na 2 godziny i potem myk do piekarnika na 180-190 st na 15-2 minut.

To nazywam "apgrejdowaniem" czegos... mmmm.

To tylko jeden z setek sposobow.

Inne?