Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Tortelini

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:09

Cieszy mnie że smakowało!
ja jak nie mam tortelini daje zwykły makaron muszelki lub inny zawijaniec.

Misia

postów: 3

04.12.2006 08:36

PYCHA! Domownicy b. zadowoleni.
Drugim razem nie udało mi nie kupić tortelloni, wieć dała uszka (gotowe). Też super i w dodatku nie trzeba ich gotować.
Gosiu, dzięki za przepis.

malgosia

postów: 3

01.12.2006 21:26

można też zamiast pomidorów dodać,smietanke i mrożony groszek.Pychotka.

Gosia

postów: 11

14.11.2006 12:16

1 opakowanie pierożków tortelini
1 słoiczek pieczarek w sosie własnym(krajanka)
10-15 dag szynki najlepiej konserwowej
2 pomidory bez skórki
200 ml śmietany 18 %
1,5 łżeczki mąki
sól
1-2 łyżeczek masła
15-20 dag sera żółtego

Gotując tortelini jednocześnie sparzyć pomidory i ściągnąć skórkę. Pomidory pokroić w kostkę, szynkę w paski. W rendelku rozrzać masło, dorzuciś szynkę, pieczarki, pomidory. Tazem dusić aż pomidory się rozgotują. Zalac całość śmietana z mąką, przyprawić w razie potrzeby solą.
o naczynia do zapiekania przełożyć warstwe tortelini, zalać sosem, i druga warstwe podobnie. całość posypać serek, zapiekać do rozpuszczenia sera.
Smacznego

Jest to moje popisowe danie i nigdy mnie nie zawiodło.