Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Tortelini

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:09

Cieszy mnie że smakowało!
ja jak nie mam tortelini daje zwykły makaron muszelki lub inny zawijaniec.

Misia

postów: 3

04.12.2006 08:36

PYCHA! Domownicy b. zadowoleni.
Drugim razem nie udało mi nie kupić tortelloni, wieć dała uszka (gotowe). Też super i w dodatku nie trzeba ich gotować.
Gosiu, dzięki za przepis.

malgosia

postów: 3

01.12.2006 21:26

można też zamiast pomidorów dodać,smietanke i mrożony groszek.Pychotka.

Gosia

postów: 11

14.11.2006 12:16

1 opakowanie pierożków tortelini
1 słoiczek pieczarek w sosie własnym(krajanka)
10-15 dag szynki najlepiej konserwowej
2 pomidory bez skórki
200 ml śmietany 18 %
1,5 łżeczki mąki
sól
1-2 łyżeczek masła
15-20 dag sera żółtego

Gotując tortelini jednocześnie sparzyć pomidory i ściągnąć skórkę. Pomidory pokroić w kostkę, szynkę w paski. W rendelku rozrzać masło, dorzuciś szynkę, pieczarki, pomidory. Tazem dusić aż pomidory się rozgotują. Zalac całość śmietana z mąką, przyprawić w razie potrzeby solą.
o naczynia do zapiekania przełożyć warstwe tortelini, zalać sosem, i druga warstwe podobnie. całość posypać serek, zapiekać do rozpuszczenia sera.
Smacznego

Jest to moje popisowe danie i nigdy mnie nie zawiodło.