Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ torciki

migotka333

postów: 1184

15.07.2009 17:00

zrobiłam krem od początku (do tortu urodzinowego), na bazie dosyć gęstego budyniu (cappucino) + sporo masła + cukier puder + starkowane orzechy włoskie. Krem się nie zestalił, po raz pierwszy zrobiłam smak cappucino. Dodatkowo krem, nie wyglądał najlepiej, wyszła taka pulpa. Żeby ratować "moją dobra markę", od razu zmajstrowałam szybki deser trifle :-D
może ktoś ma więcej doświadczenia w robieni kremów domowych...

migotka333

postów: 1184

09.06.2009 14:40

to napisz parę słów... jak Ty robisz torty...

najczęściej piekę biszkopt (jasny lub ciemny), po przekrojeniu nasączam ponczem (na bazie herbaty z alkoholem lub rozcieńczam rum - jeśli nie jest przeznaczony dla dzieci). Kremy (jeśli nie mam za bardzo czasu) robię z paczki (Oetker-a). Na wierzch obowiązkowo potarkowana czekolada lub "kropię" rozpuszczoną (przestudzoną ) czekoladą deserową :-)

danutka

postów: 2

08.06.2009 11:29

chciałabym wymienić sie doświadczeniami cukierniczymi, a konkretnie tematami dotyczącymi pieczenia tortów