Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Torcik czekoladowy z białej czekolady

Cukiernik

postów: 8

13.09.2007 15:52

Przepis na pyszny tort.

Składniki:
- Biszkopt domowy, o grubości mniej więcej 3 cm.
- Duuużo białej czekolady, żeby pokryć biszkopt warstwą też 3 cm.
- Nieco mlecznej czekolady (najlepiej szklankę).

Wykonanie:
Roztopić w oddzielnych naczyniach, koniecznie na parze, czekolady. Najpierw pokryć biszkopta białą czekoladą, i zanim zastygnie, porobić kropeczki z mlecznej. Szybko drewnianą wykałaczką nakreślić esy i floresy. Ma być widać i białą, i mleczną.

Dlaczego 3 cm grubości biszkopta? Bo najlepiej, jak jest taka sama grubość warstwy biskzkoptowej i czekoladowej, więc 3 cm jest optymalne...