Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Torcik czekoladowy z białej czekolady

Cukiernik

postów: 8

13.09.2007 15:52

Przepis na pyszny tort.

Składniki:
- Biszkopt domowy, o grubości mniej więcej 3 cm.
- Duuużo białej czekolady, żeby pokryć biszkopt warstwą też 3 cm.
- Nieco mlecznej czekolady (najlepiej szklankę).

Wykonanie:
Roztopić w oddzielnych naczyniach, koniecznie na parze, czekolady. Najpierw pokryć biszkopta białą czekoladą, i zanim zastygnie, porobić kropeczki z mlecznej. Szybko drewnianą wykałaczką nakreślić esy i floresy. Ma być widać i białą, i mleczną.

Dlaczego 3 cm grubości biszkopta? Bo najlepiej, jak jest taka sama grubość warstwy biskzkoptowej i czekoladowej, więc 3 cm jest optymalne...