Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Termometr do mięsa pieczonego

ursi5

postów: 219

16.04.2010 10:33

Bardzo dziękuję, chodzi właśnie o średnio wypieczone mięso.

caer

postów: 194

16.04.2010 00:44

ursi, to zalezy jak wypieczone chcesz mieć. Szczerze mówiąc kazdy ma swoja własną "tabelkę' :) poniżej masz moje subiektywne zdanie.
Podam ci na srednio wypieczony:
Wolowina: 52-58 (52 np rozbef wolno pieczony będzie super)
wieprzowina: 75-80 ze skłonnoscia do wyższej granicy
jagnięcina: 52-58
drób: na oko:) nie używałam jeszcze do niego termometra

termometr zawze wbijaj w najgrubszą część mięsa.

ursi5

postów: 219

15.04.2010 17:10

Kupiłam termometr do mięsa, wprawdzie po świętach, ale zawsze się przyda. Bardzo proszę o podanie temperatury jaką powinny miec poszczególne rodzaje mięsa po upieczeniu.