Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ tarta

sale&pepe

postów: 8

06.10.2010 22:57

Ze szpinakiem i serem feta
Z brokułami i sosem smietanowo-serowym
Ostatnio musiałam zużyć składniki i robiłam z miesem mielonym,sosem pomidorowym i odrobiną cynamonu,tez wyszła całkiem smaczna . Jako,ze jestem fanem ciasta francuskiego,tarte robię właśnie na nim

Kulinarna Mania

postów: 18

01.10.2010 09:41

proponuje tarte ze szpinakiem, jest naprawde przepyszna.
ciasto tradycyjne kruche, jesli chodzi o farsz to ja robie z mrozonego szpinaku (pociete liscie), smietanki 30%, duzej ilosci czosnku i zeszklonej cebuli oraz sera plesniowego lazur. Potem zapiekam w piekarniku o temp ok 180-200st.
to jest naprawde nieziemskie...

małgośkaaa

postów: 47

07.12.2009 03:09

jaki podstep Mańku:)

maniek

postów: 35

04.12.2009 19:54

a ja Was tylko tak testuje, bo szukam sprawdzonych pomyslow na swoja pierwsza tarte:)) w kazdym razie dzieki Wam mam juz kilka pomyslow

misiaczek3324

postów: 40

03.12.2009 23:09

jak to wszystko ladnie brzmi... ale pewnie wymaga duzo pracy, co athalio?

athalia

postów: 3

03.12.2009 15:12

robiłam ostatnio tartę warzywną na kruchym cieście z przepisu Cordon BLeu.
Wyszła rewelacyjnie, zwłaszcza wspaniałe ciasto i bardzo latwo się je robi.
Nadzienie z bakłażana, cukinii i pomirorów. Zamiast śmietany dorzuciłam trochę tartej mozarelli. Do tego zioła prowansalskie. Super. Pozdrawiam wszystkich

małgośkaaa

postów: 47

01.12.2009 01:26

ooo z brokulami, ciekawy pomysl!

misiaczek3324

postów: 40

29.11.2009 23:24

poluchalam i zrobilam tarte z tunczykiem tym wlasnie neptuna i brokulami, przeprzepycha!

małgośkaaa

postów: 47

18.11.2009 23:47

no wlasnie maniek, a Ty jaka tarta?zapomnialam spytac ;)

małgośkaaa

postów: 47

18.11.2009 23:47

oj ja lubie na slodko i wytrawnie rowniez.
slodko to z budyniem waniliowym i truskawkami.
wytrawnie to albo z warzywami, albo tunczyka ostatnio wlozylam.
tylko przestrzegam! robilam dwa razy i raz wyszlo strasznie suche, chyba z racji slabej puszki z tunczykiem. za drugim razem sie nie dalam, kupilam neptuna i bylo smaczne i soczyste czyli o to mi chodzilo ;)

snoozy

postów: 2419

18.11.2009 20:33

Czyli jednym słowem mówiąc preferujesz tarte z Lotaryngii :-)

migotka333

postów: 1184

17.11.2009 13:26

zdecydowanie podsmażona cebula - duuużo, sos śmietanowy lub beszamel i plastry wędzonego boczku na wierzch
Mniam :-D

maniek

postów: 35

11.11.2009 22:50

Z jakimi dodatkami ją lubicie?:)