Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

To musi być naprawdę smaczne. Muszę wypróbować.

olgamala, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29732
najnowszy wpis: 21.08.2017 09:41

Mamy 26981 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ tarta wytrawna czekoladowa

alicka

postów: 134

08.12.2007 19:29

mi wyszło takie podobne do kruchego ciasta w konsystencji ciasta po upieczeniu

jacek1f

postów: 2296

08.12.2007 08:58

za mało masła widocznie.
Nie powinno sie sypac w ogóle:-)

Chenia

postów: 459

07.12.2007 21:50

Pycha :-), ale następnym razem sama zrobię ciacho, to z herbatników za bardzo się sypie :-), no chyba, że coś sknociłam :-)

Chenia

postów: 459

07.12.2007 10:32

Wczoraj w Makro kupiłam małą formę do pizzy, na upartego się nada... ale prawdziwej tartowej szukam dalej :-)

jacek1f

postów: 2296

05.12.2007 19:20

nie nie brońciebogi, do lodowki normalnej..:-)

Chenia

postów: 459

05.12.2007 18:52

Jacku i jeszcze profilaktycznie - ciasto do lodówki, to tak jak Jamie do zamrażalnika? Dzięki za info :-)

alicka

postów: 134

05.12.2007 09:14

fajny przepis na szybkie słodkości ;)
Ja w piątek zrobię ten przepis i zaryzykuje polaniem w esy floresy moim ulubionym sosikiem z czekolady gorzkiej rozpuszczonej i śmietany i rumu----- chyba się nie pogryzą ;)
Ja mam ceramiczną foremkę,jestem z niej bardzo zadowolona, może trochę ciężka ale kuchnia lepsza od siłowni,mięśnie pracują z porzytkiem :)

post edytowany 2 razy, ostatnio 05.12.2007 09:17

jacek1f

postów: 2296

04.12.2007 17:11

kurde... w Ikei 12 zł, a kucnitv 55 zł.... ale poczekasz z 10 dni na przesyłkę:-(

www.i kea.com/pl/pl/catalog/products/30067466

Chenia

postów: 459

04.12.2007 16:51

Guzik z pętelką! Nie dostałam foremki tartowej! Albo są duże do pizzy, albo średnie do biszkoptów z owocami (a ja chcę płaskie dno), we wrocławskiej IKEI widziałam tylko białe ceramiczne... MAsakra, a takiego mam smaka!

jacek1f

postów: 2296

04.12.2007 14:52

Całe. Całe.
A foremka to w Ikei np, jakies 12 zł....:-)

Chenia

postów: 459

04.12.2007 14:23

Jajka całe, czy tylko żółtka?
Pędzę na poszukiwanie foremki tartowej :-)

jacek1f

postów: 2296

04.12.2007 12:24

Slodki Dran mnie zainspirowal:
3 paczki herbatnikow pokruszonych dobrze - mieszamy na ciasto z pol lub tyc wiecej niz pol kostki masla miekkiego. Najlepiej ręką...

Wylepiamy masa foremke do tart i do lodowki na 20-30 minut.

Do masy uzylem, dwóch tabliczek czekolady gorzkiej stopionych w kąpieli wodnej i doprawionych czarnym pieprzem i chili (do uznania ile)
i polaczonych z 250 ml smietanki (uzylem 18, ale mozna i 36...) zmieszanej z jogurtem. Do tego wtarłem skorke z pol pomaranczy i dwa jaja.

Łączysz mase i wylewasz na tarte.

Do pieca na 170 st na jakies 30-35 minut.
Jesli ktos nie przepada za słodkościami jak ja, to to jest to! Wytrawna, delikatna, mozna uregulować sobie "pieprzność"..