Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29736
najnowszy wpis: 23.08.2017 09:15

Mamy 26986 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Tarta tatin

gienia

postów: 128

06.10.2007 21:35

Guliano, to prawda. Eksperymenty, zwlaszcza te uwienczone sukcesem bywaja najbardziej satysfakcjonujace i motywujace. Jednak ja jako poczatkujacy kuchcik oprocz eksperymentowania bacznie poluje, sledze, uwaznie slucham (czytam) i staram sie jak najwiecej nauczyc rowniez od innych eksperymentujacych. No, a czasem znajdzie sie taka 'perelke'-przepis, ktota chcialoby sie odtworzyc i sprobowac. No i tak wlasnie bylo z przepisem na tarte z serem i miodem o ktorym uslyszalam w tv od jednego z szefow kuchni dawno temu. Spodobalo mi sie polaczenie skladnikow jak i sposob wykonania. Spodobalo mi sie tak bardzo ze uznalam ze na pewno zapamietam i szybko zrobie... niestety zapomnialam i nie zrobilam. Moze kiedys trafie...

guliano

postów: 8

01.08.2007 18:14

Jeżeli uwielbiasz eksperymentować w kuchni,wymyśl coś swojego,daje to lepszą satysfakcje!powodzenia.

marieta5

postów: 495

22.07.2007 20:14

Niestety, znalazłam tylko z kozim serem. Ale jak każdy przepis można go modyfikować, więc podaję:
Tarta z kozim serem
40 dag mąki pszennej
25 dag masła lub margaryny
2 łyżki kwaśnej,
gęstej śmietany
2 nieduże młode cukinie
1 ząbek czosnku
10 dag koziego sera
(najlepiej rolady)
5 dag sera żółtego
natka pietruszki
świeżo zmielony biały pieprz
sól
Masło posiekać z mąką, dodać sól, śmietanę i 2 łyżki zimnej wody, zagnieść ciasto, włożyć na 2 godziny do lodówki. Cukinie zetrzeć, wymieszać z posiekanym czosnkiem. Ciasto rozwałkować na 1/2 cm, wyłożyć nim formę, piec 10 min. w 200°C. Na ciasto wyłożyć cukinię, posypać startym żółtym serem, położyć plastry sera koziego, piec 20 min, posypać pieprzem i natką. Tartę można też upiec na cieście francuskim. Przed wyłożeniem nadzienia spód najlepiej podpiec 10 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku, wtedy ciasto po upieczeniu z nadzieniem nie będzie wilgotne.

Przepis pochodzi ze strony www.goscinneprogi. pl

gienia

postów: 128

21.07.2007 10:16

Poszukuje przepisu na tarte tatin z cebula kozim serem i karmelem. Czy ktos go posiada a moze juz wyprobowal?