Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ szpinak

JJ26

postów: 6

11.12.2006 16:14

Ja szpinak przygotowuje w ten sposób:
rozmrażam szpinak, podsmażam na patelni na maśle z czosnkiem az odparuje. Mocno przyprawiam solą i pieprzem. Gdy ostygnie dodaję cały serek ricotta i mieszam na jednolita masę. Rozmrazam ciasto francuskie i dzielę na cztrey częsci. Nakładam szpinak, sklejam boki i smaruję jajkiem. Pieke na złocisty kolor. Pycha !!!
PS - Ostatnio osoba nienawidząca szpinaku jadła moje danie i nie wiedziała z czego jest nadzienie, efekt - była zachwycona smakiem :)

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:38

Ze szpinakiem jest wiele przepisów.
szpinak mrożony wrzuc na patelnie aż odparuje, dodaj vegetę lub sól i pieprz, ząbek lub dwa czosnku (miazga), gałkę muszkatałową około 1 płaskiej łyżeczki.
Na rozmrożone ciasto (w długim opakowaniu, bo jet lepsze) rozsmaruj odparowany szpinak. ja daje jeszcze rozdrobniony żółty ser. Ciasto można pociąc na różne kawałki. ja tne na paski i kręcam w rulonik lub zawijam jak chruściki.

Pycha!

malgosia

postów: 3

01.12.2006 21:19

Jestem początkującą wpieczeniu ciast.nigdy nie były mojąmocną stroną.Wole coś na słono. moż ktoś ma łatwy przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem