Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ szafran, kardamon

Nejt

postów: 38

28.07.2011 09:09

Szafran stosuję do paelli i w tej potrawie oddaje swoją głębie smaku.

anulka7

postów: 121

21.02.2011 23:39

szafran mi się podoba do zabarwiana ryżu np do risotto lub nawet do jakiejś sałatki napewno by wyglądała efektownie

Kaptowaniec

postów: 2

06.11.2010 17:23

Nie bój się używać przypraw szafran jest wszechstronną przyprawą stosowaną z wielkim umiarem (cena) a wszystko gotuj na winie to znaczy, co ci się nawinie z tego gotuj przy gotowaniu nie wolno bać się nowych smaków należy korzystać z pomysłów innych, ale nie wolno zatracać swojej osobowości. W dzieciństwie lubiłem patrzeć jak gotuje moja mama, która nigdy niczego nie warzyła i po wielu latach ja też nie ważę produktów, z których gotuję nawet jak robię coś nowego z książki kucharskiej wagę używam do ciast, bo tam trzeba trzymać się konkretnych proporcji.

natceg

postów: 3

28.10.2010 22:40

zielony

marghe

postów: 356

28.10.2010 14:38

zielony czy czarny?

natceg

postów: 3

26.10.2010 14:29

w luskach,a w srodku sa ziarenka...

marghe

postów: 356

26.10.2010 13:57

a jaki masz kardamon?

napisz co Cię interesuje a powrzucam coś ..

ps. usiłowałam wrzucić linki z przepisami. niestety nie udało się (???)

natceg

postów: 3

26.10.2010 13:31

witam . macie jakies pomysly na madre wykorzystanie tych dwoch przypraw? dostalam je niedawno w sporej ilosci z Turcji ale szczerze mowiac nie mam zadnego ciekawego przepisu z wykorzystaniem tych przypraw... szafran jest dosc drogi wiec nie moge go zmarnowac;) czy kardamon mozna dodac do piernikow? pozdrawiam natalia