Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ spotkanie slowfoodowe w Warszawie - moze chcecie?

jacek1f

postów: 2296

06.04.2011 09:09

aj, jeszcze gdzie:-)... Miejsce: FORTECA, ul. Zakroczymska 12 w Warszawie (Fort w Parku Traugutta u zbiegu Sanguszki i Zakroczymskiej),
zapraszam i pozdrawiam

jacek1f

postów: 2296

06.04.2011 09:07

Co takiego unosi się w powietrzu wokół Jeziora Wigry, że tylu zacnym ludziom chce się wytwarzać jedzenie w duchu Slow?

Michał Grnyo z Wigierskiego Convivium Slow Food i jego gość uchylą nam rąbka tajemnicy.
Poznamy efekty pracy tłoczni oleju Państwa Rudziewiczów z Lipówki; młyna Pana Karola Pawłowskiego z Białej Wody; gospodarstwa św. Izydora i św. Franciszka z Chomontowa; masarni Deśra z Puńska, firmy Raguolis z Puńska, wędzarni "U Jawora"; Stowarzyszenia Macierzanka - sery; Podlasko-Augustowskiego Stowarzyszenia Ekologicznego - owoce, zboże oraz warzywa; Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Żegary - bydło i trzoda ras endemicznych; Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju i Promocji Gminy Filipów - jaja i nabiał; czy jednej z niewielu już w Polsce, należącej w 100% do rolników, Spółdzielni Mleczarskiej w Filipowie oraz Pani Teresy Biziewskiej z Wigier, która swoje niepowtarzalne sękacze wypieka właśnie z lokalnych składników:mąki od Pana Pawłowskiego, jaj wiejskich i masła z Filipowa oraz oleju z Lipówki.

Na spotkaniu degustacja, po spotkaniu zakupy. Możliwe świąteczne zamówienia.
Termin: sobota, 9 kwietnia, godzina 12.00