Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej


Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29735
najnowszy wpis: 22.08.2017 21:07

Mamy 26985 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Słodko-pikantny Kuskus Curry enigma fusion

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:16

Bajecznie szybka do przygotowania propozycja dla fanów kuskusu znudzonych smakiem tabouleh. Doskonałe na lekki, acz sycący lunch.

Skladniki na 2 osoby
szklanka kuskusu błyskawicznego
średnia czerwona papryczka chili
1/3 szklanki sułtanek
garść świeżej kolendry
łyżka dobrego płynnego miodu
łyżeczka oliwy
czubata łyżeczka curry
sól

Przygotowanie
Kuskus przygotować, zalewając szklanką wrzącej lekko posolonej wody i zostawiając pod przykryciem na pięć minut. Rodzynki również zalać wrzątkiem i odstawić na chwilę. W międzyczasie drobno posiekać chili i kolendrę. Przygotować dressing, dokładnie ucierając miód z oliwą i curry. Odcedzić rodzynki i wraz z pozostałymi składnikami wymieszać z gotową kaszą

W zależności od upodobań można, rzecz jasna, zmienić proporcję, dodając np. więcej sułtanek dla zaakcentowania słodkiego smaku albo też nie żałując chilli, jeśli jesteśmy amatorami wyraźnie ostrych potraw.