Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Śledź pod futrem

NickyBalboa

postów: 7

17.08.2017 12:48

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na przykład mini cebulki OLE! Te marynowane złote. Ostatnio wszędzie je dodaję i tutaj też mogłyby być ciekawym akcentem ;)

FejM

postów: 1

01.07.2017 10:51

pycha

beatkabul

postów: 2

18.04.2017 17:08

Jakoś mi tu nie pasuje połączenie buraków i marchewki

CherdoIdeson

postów: 4

26.03.2017 15:40

Ingredienty
Porcji: 6
350 g filetu śledzia
1 cebula
3 ziemniak
3 marchewka
3 jajka
2 duże buraka
majonez
Sposób przygotowywania

Ziemniak, marchew i burak gotujemy w mundurku, chłodzimy i oczyszczamy. Gotujemy jajka, chłodzimy, czyścimy.
Filet śledzia kroimy niewielkimi kostkami. Zawieramy na dno talerza.
Drobno krajemy cebulę i wykładamy nad śledziem. Smarujemy majonezem.
Potem warstwa ziemniaka, trzem na dużej tarce, smarujemy majonezem.
Następna warstwa marchewki, trzem marchew na dużej tarce, smarujemy majonezem.
Potem warstwa jajek. Trzem, pokrywamy majonezem.
Ostatnia warstwa - burak, trzem burak smarujemy