Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Sieka

caer

postów: 194

03.02.2008 01:11

oj, to jest dokładnie to co czasem robię gdy mnie niespodziewanie głód napadnie i postanowię że kalorie to wymysł szaleńców a dieta... hmm zacznę od jutra:-)))) szybke i pyszne.

alicka

postów: 134

01.02.2008 23:22

to danie przypomniało mi czasy studenckie :) tylko jeszcze makaron rurki ugotowany i przekładanka,warstwa makaronu, warstwa z kiełbasą,pomidorkami i cebulką podsmażone a a na górze żółty ser,to wszystko zapieczone w piekarniku, dobrze się komponowało z piwkiem :)

kapi675

postów: 1

01.02.2008 12:22

Potrzebne:
- Kiełbasa śląska lub jakaś inna 2 szt.
- Cebula 2 szt.
- Pomidor 1 szt.
- Olej 2 łyż.
- Ser żółty kilka plastrów

Przygotowanie:
Kiełbaskę razem z cebulą kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej smażymy aż cebulka się zeszkli.
W międzyczasie gotujemy wodę w czajniku.
Gdy woda się zagotuje pomidora dajemy do zlewu i przelewamy wrzącą wodą oraz ściągamy skórkę z pomidora którego póżniej także kroimy w kostkę.
Kiedy cebulka się zeszkli dorzucamy do niej i kiełbasy pomidora i mieszamy aby nie przypalić cebulki.
Gdy pomidor puści soki to kładziemy na całość plastry sera i bierzemy w zależności od patelni pokrywkę z jakiegoś garka przykrywamy. Nie odchodzić od patelni czekamy aż ser się roztopi.Kiedy ser już się roztopi ściągamy patelnie z pieca i wykładamy na talerz. Smacznego!