Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ sery....

alicka

postów: 134

13.10.2007 23:12

ser kozi jest naprawdę specyficzny,ostrzejszy w smaku od krowiego,jadłam taki świeżo robiony,to też ma aromcik :)
Wyroby kozie,tak jak i krowie, świeżo zrobione smkują zupełnie inaczej od tych kupnych, które przeszły wiele metmorfoz znim trafiły do opakowania :) znawcą w tej dziedzinie nie jestem ale kiedyś jakiś przepis tak zmodyfikowłam,ze zamist sera koziego dałam pleśniowy z tą niebieskawą pleśnią, ale pewnie nie zawsze można robić takie zamiany no i nie jest tani

majkel

postów: 1

03.03.2007 22:12

witam,

mam pytanie: jakimi serami (tańszymi) można zastąpić takie jak cheddar czy ser kozi? bo cena za kg w ok. 40-70 zł to naprawdę sporo, zwłaszcza gdy w gre wchodzi kupno np 0,5 kg.. prosze o pomoc, nie znam sie na tym, w sieci nie mogę znaleźć