Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27172 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ SER W PLASTERKACH

więcej >>

piani

postów: 54

21.03.2010 11:34

Cudnowny program. Mnie, Serojada Nalogowego, doprowadza do ekstazy.
Bardzo niebezpieczny, bo... okropnie pobudza apetyt ;)

Zapowiadana "dokladka" cieszy mnie ogromnie, gdyz program jest emitowany w takim czasie, ze trudno mi na niego trafic.

mag

postów: 17

20.03.2010 21:28

Jeden z takich programów, przy którym fantastycznie się relaksuję. I przywraca mi wiarę w serowarstwo generalnie. Odkąd oglądam nie kupiłam żadnego z tych pseudoserów z supermarketów.

Hestia Q-34

postów: 419

15.03.2010 21:01

SER W PLASTERKACH to moje serowe niebo.Fantastycznie miec wglad jak powstaja
te wszystkie wspanialosci i wiedza o ludziach,ktorzy je robia.

dzidek

postów: 3

10.03.2008 19:52

Olu , bardzo dziekuje Ci za tą krzepiącą informację.
ps.Czychając na powtórkę "sera" obejrzałem przy okazji film o Adrii i byłem chyba nie mniej wstrząśnięty niż prowadzący Tony. Myślę że F.Adria przebił Hestona Blumentala swoim podejściem do "kuchni molekularnej"
pozdrawiam

Ola_D

postów: 308

10.03.2008 11:52

Witaj dzidek,

niestety w tej chwili nie wiem jeszcze, kiedy będzie kolejna emisja SERA W PLASTERKACH, ale mogę zapewnić wszystkich jej fanów, że będzie na pewno.
I na pewno odpowiednio wcześniej poinformujemy o tym na naszej antenie.

Pozdrawiam,
OlaD

dzidek

postów: 3

10.03.2008 00:08

Bezcenny program z powodu śladowych i b.skąpych fachowych inf. na temat serów i ich wyrobu.
Kiedy powtórka całej serii?

Ola_D

postów: 308

06.02.2008 11:59

Witam,

sprawdziłam dokładnie i już wszystko wiem.
Faktycznie wkradł się błąd w numerację odcinków, za który najmocniej przepraszam.

Poniżej podaję prawidłową numerację (oczywiście zostanie ona poprawiona również w programie na naszej stronie).

odc. 14 - Sery z Masywu Centralnego i Owerni
odc. 15 - Sery holenderskie
odc. 16 - Świeże sery z Alp
odc. 17 - Sery szwajcarskie
odc. 18 - Francuskie sery miękkie z przemywaną skórką
odc. 19 - Sery Kraju Basków
odc. 20 - Sery farmerskie północnej Kalifornii
odc. 21 - Sery Grecji

Pozdrawiam,
OlaD

finansista

postów: 38

05.02.2008 00:13

Ola_D napisała 04.02.2008 16:11:
o czym konkretnie piszesz, finansisto?
Otóż według programu miano nam zaserwować pierwszy odcinek 3 serii, czyli według numeracji Kuchni.tv odcinek 14 pt. "Kraj Basków", a tymczasem w eter poszedł odcinek 17 pt. "Francja - Owernia i Masyw Centralny" - skoro ma być konkret :)
Prawdę mówiąc odcinek był super i nie przypuszczam, żeby w okolicach Bilbao warzono coś lepszego, ale lepiej żeby wybierający się do Kraju Basków nie napalali się na prezentowane wczoraj gatunki, bo po nie muszą się jednak wybrać nieco na wschód ;)

Ola_D

postów: 308

04.02.2008 16:11

finansista napisał 04.02.2008 13:12:
hmmm... to Owernia i Masyw Centralny leżą teraz w Kraju Basków...? Czy ktoś przypadkiem nie pomylił odcinka 14 z 17?
o czym konkretnie piszesz, finansisto?

finansista

postów: 38

04.02.2008 13:12

hmmm... to Owernia i Masyw Centralny leżą teraz w Kraju Basków...? Czy ktoś przypadkiem nie pomylił odcinka 14 z 17? ale sery tak czy inaczej pierwsza klasa :) uwielbiam ten program

Elamark

postów: 5

25.01.2008 18:55

I właśnie przez takie programy znowu przestałam się odchudzać, mam pół lodówki serów i przynajmniej 200 zł w portfelu mniej. Uwielbiam gorgonzolę i roquefora, wszyskie sery kozie (pyszne z żurawiną), a nade wszystko kocham pecorino (świetne owcze sery mają w Toscanie w łódzkiej Manufakturze i w Galerii Legnickiej we Wrocławiu). A gdzie można kupić prawdziwego stiltona?

jacek1f

postów: 2296

14.01.2008 11:24

Ten o stiltonie - moja miłosc! - bomba.

micro

postów: 3

13.01.2008 12:18

Świetny program , ta fabuła dużo informacji i wiele więcej , no i te sery mhhmm mniam

jacek1f

postów: 2296

11.12.2007 14:55

wczorajszy odcinek o chedarach umocnił moja miłosc do natural mature 7 years old :-)

Super seria, zaprawdę.

alicka

postów: 134

09.11.2007 11:17

ale w niedziele jeszcze sery kozie :) lubię od czasu do czasu zjeść kozi biały ser,taki świeżo zrobiony nie jest taki delikatny jak krowi bardziej wyrazisty (nie ma to jak mieć rodzinę na wsi:) )

jacek1f

postów: 2296

08.11.2007 14:10

taraz czas na placuszki z parmezanu - sama esencja smaku!

alicka

postów: 134

06.11.2007 08:39

sery w programie wyglądały bardzo apetycznie,dobrze że kupiłam spory kawał sera :) po programie zrobiłam sobie makaron rurki z gorgonzolą :) chciałabym mieć w górach taką grotę z dojrzewającymi serami :)

jacek1f

postów: 2296

05.11.2007 13:41

otak.
mniam.

alicka

postów: 134

05.11.2007 12:55

jeszcze nie wiem dlaczego ale kupię :) tak tam tymi serami narobiłeś ochoty na roqueforta :) konkretnie na :

Steki z sosem roquefort:
4 steki z polędwicy wołowej,
3 łyżki oliwy, łyżka masła,
50 ml brandy ,
1 szklanka kremówki,
50 g roqueforta,
pieprz, sól, gałka muszkatołowa

Steki przyprawić pieprzem i usmażyć na oliwie z masłem z obu stron. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Na patelnię wlać brandy, odparować. Wlać śmietankę, dodać połowę sera i przyprawy. Gotować, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Resztę sera pokruszyć na steki przykryte sosem.

Kilka dni temu robiła moja ciotka palce lizać,przepis zaczerpnięty z internetu .
kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.11.2007 12:58

jacek1f

postów: 2296

05.11.2007 12:17

Kup kawałek gorgonzoli;-) przed programem i z nim zasiądź...

Ja wczoraj cierpiałem, że nie mam w domu ani kawałeczka!

:-)

alicka

postów: 134

05.11.2007 11:36

jacek tak zachwala,był pierwszy odcinek nie widziałam a tu nie powtarzją go w ciągu tygodnia,kurcze może zdąże dziś na 20.00, uwielbiam sery aromatyczne a oprócz przepisów historie,anegdoty, to mi się podoba :)

jacek1f

postów: 2296

05.11.2007 11:08

Bomba!

Wszystko co powinno byc w jednym. Przeciekawe historie, informacje i przepisy, a zdjecia tak apetyczn, ze mniam.
Prowadzący nie jakis "gwiazdor", ale prowdzacy - fachman od serów i to sery sa bohaterami a nie gwiazdeczka:-)
Polecam.

Dzis kupuje gorgonzolę:-))