Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ schabowy inaczej

lilotw

postów: 19

29.11.2009 19:36

Kotlety słodko-kwaśne
Składniki:
6 średnich kotletów,
1 łyżka oleju lub masła,
½ szk.l brązowego cukru,
¼ szkl. octu,
½ łyżeczki sproszkowanej czerwonej papryki (ostrzejszej),
4 ząbki zmiażdżonego czosnku,
sól, pieprz
Kotlety podsmażyć na brązowo na maśle lub oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia. W misce połączyć pozostałe składniki i posypać nimi mięso. Piec w gorącym piecu ok. 1 godziny i 45 minut.