Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Sałatka z ryżem

anulka7

postów: 121

24.02.2011 16:00

czy to ma aż takie duże znaczenie bo ja nie widzę w tym problemu

gosia63

postów: 18

24.02.2011 13:35

Błagam Was- nie używajcie sformułowania " ryż paraboliczny" jest jedynie ryż parboiled, co znaczy parzony,a z parabolą nie ma nic wspólnego! Pozdrawiam!

anulka7

postów: 121

22.02.2011 00:06

pyszna sałatka z ryżem:

ryż torebka paraboliczny
ogórek zielony
papryka
kukurydza
rzodkiewka
szczypiorek
szynka konserwowa
majonez
sól
pieprz

wszystko drobno pokroić w kosteczkę wymieszać z ryżem posolić,popieprzyć dodać majonez

polecam przepyszna salatka

ursi5

postów: 219

18.02.2010 18:14

Ten przepis znam, a jajka pokrojone są w ten sposób, że oddzielnie rozdrobnione żółtka i oddzielnie białka. Na środku w kształcie koła położone są żółtka i okalają je białka. Wygląda jak wielkie przekrojone jajo.

gosia63

postów: 18

17.02.2010 20:40

układamy warstwami:ryż wymieszany z ketchupem, na tu majonez z chrzanem, drobno pokrojony por, ogórki konserwowe w kosteczkę, majonez z chrzanem i na koniec jajka też w kostkę (ładnie ta sałatka prezentuje się w szklanej miseczce)

ursi5

postów: 219

17.02.2010 12:52

O, Creazy chef, tu widzę już coś bardziej konkretnego - wypróbuję, dzięki.

creazy chef

postów: 44

16.02.2010 23:17

polecam wędzonego kurczaka ser gruyer i wędzony boczek,oczywiscie majonez z odrobina jogurtu i troche curry...,myślę że jest ok.

ursi5

postów: 219

16.02.2010 17:17

Praktycznie nie znam dobrej sałatki z ryżem. Jest on sam w sobie mdły i niewiele dodatków jest w stanie poprawic jego smak. Muszą byc chyba jakieś bardzo wyraziste. W każdym razie ser żółty nie jest chyba tym komponentem, który poprawia ogólny smak, ale może się mylę, bo ze smakami to chyba tak jak z gustem

lisa_1

postów: 2

11.01.2010 13:26

Składniki:
2 torebki ryżu
1 mały słoik zielonych oliwek
1 mały słoik pieczarek marynowanych
25 dag szynki
25 dag sera żółtego
majonez
sól, pieprz, czosnek

Wykonanie:
Ryż ugotować, przepłukać, oliwki pokroić w paski, pieczarki, szynkę i ser żółty w kostkę. Wszystkie składniki doprawić i wymieszać z majonezem. W oryginalnym przepisie nie ma czosnku, ale ja go dodaję. Dzięki temu sałatka ma lepszy smak. Polecam. Jest naprawdę pyszna.