Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Sałatka z rukoli, szynki, sera i czegoś jeszcze:)

misiu265

postów: 9

22.10.2008 02:35

Panie Marcinie ja bym jeszcze dodal troszke cukru do gruszek zeby je skarmelizowac,Pozdrawiam

MarcinO

postów: 415

10.09.2008 00:09

Rukola (paczka 100g w zupełności starczy)
kulka świeżej mozzarelli
szynka parmeńska (ok. 10 plastrów w zależności od wielkości)
2-3 gruszki (mogą być opcjonalnie figi lub brzoskwinie)
ocet balsamiczny z owocami leśnymi (taki w plastikowej butelce, gęsty)
oliwa, masło, sól pieprz

Do miski włożyć rukolę, szynkę parmeńska i mozzarelle, skropić oliwą, posolić i popieprzyć. Pokrojone w plasterki gruszki podsmażyć na maśle, dodać ocet balsamiczny (ok. 1/3 butelki) i smażyć przez chwilę. poczekać aż trochę ostygnie, dodać do reszty składników. Smacznego!