Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Sałatka warzywna Andrzeja

LUTRA

postów: 3

24.01.2007 13:11

Składniki:
1 duży patat;
1 mała dynia;
1 duża pietruszka;
1 duża marchew;
1 mały seler;
4 duże ziemniaki;
4 średnie korniszony,
cebula;
majonez;
koperek lub natka pietruszki;
tymianek, rozmaryn
sól (może być morska), pieprz, oliwa.

Sposób wykonania:
Warzywa pokroić w bardzo dużą kostkę. Posypać świeżymi przyprawami (tymiankiem i rozmarynem), dodać sól (najlepiej morską). Następnie wysmarować warzywa oliwą i wstawić do piekarnika na 45 minut w temp. 200st.C. Jak warzywa ostygną kroimy je w drobną kostkę, dodajemy również pokrojone korniszony, cebulę, majonez, sól, pieprz i koperek lub pietruszkę.
życzę smacznego!