Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Sałatka Gyros- Mniam!!!

sandranowa26

postów: 2

13.12.2012 18:43

Jak często taką sałatkę przygotowujecie? http://salatkagyros.pl/Sałatka gyros to moja ulubiona polska potrawa ;)

Krówka

postów: 15

17.02.2007 21:35

Właśnie wcinam tą sałatke, można wmieszaną w małych miseczkach. Też jest pyszna:P

Ula

postów: 8

03.01.2007 03:06

Ja mam nieco inny przepis, ale bardzo podobny. Oczywiście "na oko" - takie są najlepsze, ale trzeba popróbować no i...... musi być dużo. Mianowicie:
pierś kurczaka 1-2,
przyprawa "Gyros",
cebula czerwona,
ogórek konserwowy,
kukurydza z puszki,
ketchup pikantny,
kapusta pekińska,
majonez.
W przededniu: myję mięso, kroję w kostkę lub paski, obsypuję solą i przyprawą "Gyros". Mieszam dokładnie i odstawiam na noc do lodówki.
A następnego dnia: mięsko smażę na patelni, na ostrym ogniu, przekładam na dno miski, w której wyląduje na stole. Niech sobie stygnie ( i pachnie).
Jak wystygnie, to wrzucamy kolejno, warstwami: cebulka w kostkę, ogórki - też kosteczka, potem odsączona kukurydza, ketchup, majonez i na koniec, kapusta: listki na pół i pokrojone w cienkie paseczki.

JEST SUPER - JEMY, OCZYWIŚĆIE, NAKŁADAJĄC NA TALERZ WSZYSTKIE WARSTWy.

P. S.
Przepis otrzymałam od swojej szefowej - Ewy , a ona, od swojej przyjaciółki -Hani. Obu, dziewczynom, bardzo dziękuję. Ula.

Goga

postów: 38

01.01.2007 20:04

sałatka jest rewelacyjna:))) lecz można ją uprościć nie rozrabiając przyprawy do gyrosa,tylko posypać nią mięso na suchej patelni.Moim zdaniem filet drobiowy jest za suchy ja daję mięso z udek,jest bardziej soczyste.Podajcie inne przepisy na sałatki z mięsem drobiowym.

Krówka

postów: 15

15.12.2006 10:32

Zgadzam się z Viktorią:)) Znika naprawdę szybko. Tylko trzeba uprzedzić gości żeby brać sałatkę od dolej warstwy. Znajomy rodziny kiedyś tak zrobił. Nałożył tylko sałatę i kukurydzę dopóki mama mu nie powiedziała;]

Viktoria

postów: 15

14.12.2006 21:25

Potwiedzam - sałatka pierwsza klasa !! I koniecznie duuuuzo - bo znika szbciutko :) Mozna w przeźroczystej misce - widac wtedy warstwy :)

Krówka

postów: 15

13.12.2006 22:31

No i daję przepisik na pyyszną sałatkę gyros. Tylko podawajcie w dużych misach bo tak najlepiej smakuję: 1/2 kg piersi z kurczaka, przyprawa Kamis gyros,4-5 ogórki, 2 cebule pokrojone drobno,jedna puszka kukurydzy, 1/2 kapusty pekińskiej,sałatka włoska przyprawa,majonez,kethup. Wykonanie:piersi pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać przyprawę rozpuszczoną w wodzie, olej odparować. W naczyniu układać od dołu tak:1 warstwa piersi. 2 cebula. 3pokrojone ogórki. 4 majonez + keczup. 5 kukurydza. 6 Kapusta polana sosem. I życzę smacznego!!!