Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ sałata z prażonym słonecznikiem

morderska

postów: 91

23.04.2007 21:16

mhm.... piękny przepis. smakowity i widzę, że elegancki. :)

agdamtom

postów: 3

12.04.2007 08:40

tę sałatkę znam z makaronem i szynką oraz kawałkami ananasa pyszności

sylwuszka

postów: 5

10.11.2006 23:47

ja jednak wol musztardy Kamisa, bo inne są zbyt kwaśne

dzikiosiol

postów: 1

14.10.2006 13:53

Musztarda francuska od Kamisa to kit. Polecam od Roleskiego z serii Roleski Natura. Wiem, że brzmi to jak reklama ale jestem zachwycony tym produktem.

ania7403

postów: 63

06.10.2006 17:56

Nie jest to moje danie ale robiłam wczoraj i było genialne.
Pół sałaty lodowej, pół sałaty takiej poszarpanej ciemnobordowej, ogórek zielony bez pestek, pestki słonecznika i dyni wedle uznania.
Obie sałaty umyłam i poszarpałam na kawałeczki, ogórka pozbawiłam pestek i pokroiłam w kosteczkę. Na patelni uprażyłam nasiona słonecznika i dyni. Jak wystygły dodałam do sałaty z ogórkiem. Sos: łyżka musztardy francuskiej Kamisa, łyżeczka cukru, łyżka octu balsamicznego i dwie łyżki oleju arganiowego (może być oliwa z oliwek lub na pół wymieszana z olejem sezamowym). Połączyłam składniki sosu i wymieszałam z sałatą. Pychota :)
Ania