Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Ulubione restauracje, puby, kawiarnie

FORUM kuchnia+ Rybka mazurska, czyli tak drogo jak nad morzem

owocowadziewczyna

postów: 49

22.03.2012 11:03

Lubie rybki ze smażalni ryb... zwłaszcza tych nadmorskich... w gdyni Orłowie, kiedys jadłam taką która zaszła mi w pamięć... wprost była przepyszna... :):):)
Co prawda ceny za takie rybki czasami są na prawde sporeeeeee.... ale raz na jakis czas mozna sobie przeciez pozwolić. :)

snoozy

postów: 2419

07.08.2009 20:24

Polecam bo zapach podczas wędzenia jest niesamowity a później ryba smakuje i pachnie tak,ze niebo w gębie.Kiedyś uwędziłem makrele.Nie musze chyba mówic,ze ta ze sklepu to wielkie dno.Ale to trzeba samemu spróbowac

jacek1f

postów: 2296

07.08.2009 19:46

to wedzarni zazdroszcze - bo nie zdazylem zrobic i miec sobie.
Piece znam, uzywam ale wedzarnie zawsze chcialem:-(

snoozy

postów: 2419

07.08.2009 19:32

Mam wędzarnie piec na chleb i mięso :-)

jacek1f

postów: 2296

07.08.2009 18:24

czy masz własna wędzarnię jakąś na dodatek?
To bym juz pozazdrościł...

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 13:36

To dobrze,ze w jeziorze koło mojej działki jest ich jeszcze bardzo dużo.Wystarczy godzina i pelne wiadro :-)

jacek1f

postów: 2296

05.08.2009 10:36

:-(
możet byt...

MarcinO

postów: 415

05.08.2009 10:08

czytałem w jakiejś gazecie ostatnio wywiad ze sprzedawczynią z Mikołajek, która śmiała się z turystów zachwycających się mazurskimi rybami. Twierdziła, że większość ryb na Mazury przyjeżdża z Rosji, bo w mazurskich jeziorach już praktycznie nie ma ryb...:(

jacek1f

postów: 2296

04.08.2009 18:18

a pamietam 2 lata temu objazd Sejnowski, Wigrowski i nasze zachwyty nad cenami pysznych ryb z przydroznych smazalni - 2,5- 3 i 4 zł za 100 gram ryby swiezej...
:-(

jacek1f

postów: 2296

04.08.2009 18:16

Dzisiaj mialem objazd przystanim smazalni od Spychowa przez Mrągowo, Ruciane, Rozogi, Mikolaji no i Stare Sady i inne...
Nasluchalem sie zalow gosci mazurskich i porownan do morza ale potem jak zamowilismy szczupaka i lina i zaplacilem za dwie porcje ponad 50 zł... to obejrzalm raz jeszcze z 6 czy 8 cennikow roznych po drodze.

O zgrozo!

7 zł i 8 zł do 12 - 15 zł za 100 gram!!!!!
Jest wszystko od halibuta:-)) co na Mazurach oczywiste, przez pstrąga potokowego, też niezłe, do prawdziwych lokalesów siej i sielaw, linow, szczupakow, okoni, wegorzy i sumow itp.

Smak powalajacy oczywiscie w swej swiezosci i prostocie przygotowania... Ale ceny....też powalajace.