Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej


Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej


Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29735
najnowszy wpis: 22.08.2017 21:07

Mamy 26985 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ ryba

agnes

postów: 2

16.11.2006 14:24

płaty ryby w zależnosci od upodobania ja stosuję pangę 1,0kg
sól pieprz
Paczka mrożonych warzyw typu włoszczyzna krojonych w paseczki.1
2 cebule w zalezności od upodobań (preferuje biała cebulę)
olej najlepiej z pestekk winogron
ciasto francuskie mrożone
majonez
bułka tarta
jajo 2
sos pomidorowy
solimy wodę gotujemy warzywa (ale tak aby były lekko twardawe) mozemy dodać jeden listek bobkowy i i trochę ziela angielskiego.
cebulę smażymy na oleju solimy bardzo lekko aby nie była twarda (nie przypalany)
Smarzymy rybę w jajku i bułce tartej lub jeśli ktoś preferujre gotojumy ja na parze.
Warzywa mieszamy z cebulą uprzednią przysmarzoną na patelni. dodajemy sos pomidorowy doprawiamy w/g uznania (może być trochę wegety)

Po usmażeniu ryby jak i warzyw z cebula i sosem - wszystko schładzamy.
Po schłodzeniu mieszamy rybę z warzywami dodając majonez

wszysko układamy na rozwałkowanym cieście (nie pozwalamy aby ciasto było całkiem odmrożone) i zawijamy tak jak strudla. Wierzch mozemy posmarować białkiem
mozemy posmarować ciasto białkiem z zewnątrz.
Pieczemy w 180 C ok 35 min -45 min.
Możemy to podawać także jako jedną z potraw Wigilijnych .
Pozdrawiam Agnieszka