Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Ryba po japońsku

Pluskwa

postów: 1

18.06.2007 23:53

Składniki:
1 kg ryby fileta np. panga
Ciasto : 1 szklanka mąki, ½ szklanki wody, 1 jajko
jarzynka

Farsz:

1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 cebule

Zalewa:

2 szklanki wody
1 mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki cukru
5 łyżek octu
4 łyżki ketchupu
½ szklanki oleju
Sól

Warzywa kroimy w kostkę. Rybę kroimy na kawałki posypujemy jarzynka, maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy. Układamy w misce warstwy ryby na to farsz, zalewamy i tak dalej: ryba + farsz + zalewa. Caloścmusi odstać conajmiej 24 h