Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Rukola , awokado, ser pleśniowy pasuja do siebie?

marghe

postów: 356

08.12.2010 17:27

Niewielka ilośc dobrego octu balsamicznego nie zaszkodzi.
Ew. zamiast balsamicznego można dodać pomidorowy

kamil

postów: 283

05.12.2010 13:23

agami19 napisała 26.08.2010 16:39:
Rukola , awokado , ser pleśniowy pasuja do siebie?Forma sałatki,czy moge polac to dodatkowo oliwa i balsamico?
to wszystko zależy od upodobań. Połączenie mi się podoba, poza tym octem balsamicznym. Bo masz tu za dużo składnikó o intensywnym smaku: ser, rukolę, cebulę. Więc do tego jeszcze ocet jest moim zdaniem niepotrzebny.

lemongras

postów: 1

04.12.2010 17:42

Ja robię sałatkę z rukoli, awokado, sera z niebieską pleśnią, czerwonej cebuli i gruszki. Do tego sos z soku z cytryny, oliwy, octu balsamicznego i tymianku. Sałatkę można posypać pokruszonymi orzechami włoskimi (choć wtedy robię najczęściej wersję bez awokado).

Kulinarna Mania

postów: 18

29.09.2010 15:15

polecam dorzucić do tego suszone pomidory i skropić odrobiną oliwy garlic&chili. tylko ostrożnie, żeby nie przyćmić smaku sera. proponuję ser camembert (warto spróbować orzechowy)
Pozdrawiam :)

jacek1f

postów: 2296

27.08.2010 08:50

Oczywiscie, Agami, to klasyyczny zestaw smakow - mozesz podawac w wydrazonych polowkach awokado, albo je skroic w paski, kostke i w miseczce podawac.
Oliwy troche, bo wewnetrzna tlustosc owocu jest bardzo duza, ale balsamiko jak najbardziej, pieprzu tez umiarkowanie, bo rukola ma wlasny smaczek.
Ostroznie z solą.

Dla kontrastu - obok balsamkio, mozesz garsteczke żurawin suszonych pociętych dodać - symbolicznie.

agami19

postów: 1

26.08.2010 16:39

Rukola , awokado , ser pleśniowy pasuja do siebie?Forma sałatki,czy moge polac to dodatkowo oliwa i balsamico?