Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ roladki drobiowe

Goga

postów: 38

17.05.2007 20:20

Przyznam szczerze że nie pomyślałam o panierce.Dlaczego nie?

Chenia

postów: 459

14.05.2007 18:34

fajny pomysł, niczym przed usmażeniem nie panierować?

Goga

postów: 38

13.05.2007 13:45

Składniki:
Piersi drobiowe
czosnek
żurawina ze słoika
sos worchester
oliwa z oliwek
koperek
szynka drobiowa
sól, pieprz.
Piersi rozbić dość cienko.Czosnek wycisnąć przez praskę (w/g uznania) połączyć z oliwą,przyprawami i sosem worchester.Zamarynować w worku przez noc.Piersi posypać obficie poszatkowanym koperkiem,położyć plaster szynki a na nią łyżeczkę żurawiny.Zwinąć w rulon, spiąć klamerką do zrazów.Usmażyć (najlepiej w głębokim tłuszczu).Smacznego!
*wpadłam na to rano,usmażyłam właśnie jedną.Jak dla mnie extra.