Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26976 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Ricotta i ravioli

groch

postów: 10

20.01.2008 08:04

Większość osób używa lekkiego, tego przypominającego nasz twaróg, a powód główny jest taki, że ta właśnie ricotta jest prawie bezpłciowa i można z nią zmieszać prawie każdy dodatek - najpopularniejsze są - szpinak, pomidory suszone lub grzyby. Natomiast ser kozi, w jakiej by nie był postaci zawsze możemy wyczuć jego specyficzny smak. Najważniejsze, że smakują ci twoje pierożki i wykombinowałeś tak ,ze jest dobrze - smacznego i próbuj innych kombinacji. Pozdrawiam i zapraszam na www.miso.pl

ragoo

postów: 6

28.12.2007 12:08

W przepisach na nadzienie do pierożków ravioli często występuje Ricotta. Mam tylko jeden problem, czy chodzi o lekki serek (twarożek) ricotta, czy może chodzi o twardawy, słony kozi ser też ricotta?

Do tej pory nie wiedząc o jaki chodzi robiłem nadzienie z obu dając po połowie każdego znich:) Wychodziło zawsze bardzo smacznie!