Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Urządzamy kuchnię

FORUM kuchnia+ Ramekiny/Kokilki

Gonzo

postów: 103

01.07.2012 21:18

Ostatnio podalam w takich kokilkach gratin dauphinois, czyli zapieczone ziemniaki i bardzo efektownie to wyglądało. Pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki, doprawione solą, pieprzem i galka muszkatolowa krótko ugotowalam w mleku, aż były ugotowane ale jeszcze twarde, odcedzilam, zachowując mleko, i przelozylam do wysmarowanych masłem kokilek. Zalalam mlekiem wymieszanym ze śmietaną, posypalam tartym żółtym serem i zapieklam. Podalam jako dodatek do poledwicy wolowej i na szczescie wyszło mi wiecej porcji-kokilek niż było gości, bo miały wielkie powodzenie.

trzewior

postów: 1

01.07.2012 10:48

Jakiś czas temu otrzymałem te miłe naczynka do zapiekania i w sumie sam juz nie wiem co mogę w nich zrobić, a chciałem mą drugą połówkę zaskoczyć. Chodzi mi o jakieś przepisy, na słono, gdyż na słodko mniej więcej parę znam chociaż jeżeli macie jakieś ciekawe to też podajcie.
Jeżeli pomyliłem działy to przepraszam, ale nie mogłem odpowiedniego znaleźć.