Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pyszny schab z ostrym farszem

Jakub00

postów: 1

05.01.2013 17:51

Składniki :
Schab bez kości i pierś z kurczaka
Bułka tarta
Jajka
Ser
Majeranek
Pieprz/Sól
przyprawa do mięs
Ostra papryka
warzywa wedle uznania
szczypta sproszkowanego czosnku

1.Mięso schabowe przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku z majerankiem następnie w bułce tartej i smażymy standardowo na oleju .
2. Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą do mięs i ostrą papryką oraz szczyptę sproszkowanego czosnku i smażymy .
3. Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie i dusimy. Mieszamy co parę minut .
4. Gdy mięso i warzywa będą gotowe wrzucamy je do miski, mieszamy i wrzucamy na patelnie i dusimy na małym ogniu przez 5 minut.
5. Na schab układamy "farsz" . Przysypać startym serem całość i wstawić do mikrofali na kilka minut w celu stopienia sera.
6. Całość możemy podać na karbowanej sałacie i sosami ( Czosnkowy, słodkokwaśny czy zwykły ketchup ). No i oczywiście frytki bądź zapiekane ziemniaczki :)

Jest to mój pierwszy własny przepis. Smacznego :))

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.01.2013 17:52