Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ pszepisy wymyszlone pszez samego siebie

Chief_Botta

postów: 16

20.01.2010 00:50

na sniadanie dla bliskiej Ci osoby :)

czesto robie sos pomidorowy w domu czy w pracy nie wazne :)
do rozgrzanego rondelka wlewam olej oraz zklarowane masło...przesmazam czerw. cebule 1 pokrojona marchew,1 pokrojona papryke seler naciowy-3 łodygi, 2 pomidory bez skorki -1 puszke pomidorow pelatii. wszystko razem gotuje ok 20 minut na wolnym ogniu. dodaje 150 ml bulionu drobiowego. odparowywuje jeszcze kolejne 15 minut na duzym ogniu ciagle mieszajac. nastepnie cala zawartosc wlewam do blendera miksuje przelewam z powrotem do rondla. dodaje sol pieprz, cukier muszarde oraz cynamon do smaku. gotuje 10 minut na wolnym i studze....

na sniadanko jajko(ilosc od was zalezy) wbijam do miski i wstawiam do mikrofali na jakies 2.20 min. po czym wyjmuje ładnie sciete ładnie uformowane i bez grama tłuszczu- wykladamy na talerz dokladamy kielki zielonego ogrka troche słodkiej kukurydzy i podlewamy sosem.
Sniadanie mistrzów :)
Bon Appetit

lilotw

postów: 19

28.11.2009 19:10

Witam! Bardzo często nie wiemy co pszygotowac wymyszlamy sobie ruzne dania z tego co mamy w lodówce, węc pomyszlalam sobie ze moglibys my podzelić sie róznymi swoimi pomyslami.A węc oto moja pierwsza wymyszliona potrawa.
Ta potrawa jest fajna na jakomś imprezke w domu na zakąske.
Bakłażan kroimy wzdluz dlugosci na plastry, obsmazamy z obu stron,wykladamy na papierowy recznik zeby osonczyc od tluszczu.Mieszamy majonez z wycisniętym czosnkiem i smarujemy kazdy plasterek,na to kladziemy kaawalek pomidora i żóltego sera,zawijamy i skuwamy wykalaczkom.Jest naprawde bardzo smaczne.