Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ przepisy z młodej kapusty:)

ursi5

postów: 219

01.03.2011 10:11

Ja nawet tej pierwszej polskiej młodej kapusty nie kupuję zbyt szybko, tylko odczekuję trochę, bo moim zdaniem, jest w niej więcej chemii, niż tych zdrowych składników.

anulka7

postów: 121

28.02.2011 21:35

kupiłam już drug raz tej zimy młodą kapustę wiem,ze to nie jest nasz PL kapucha ale i tak ją uwielbiam i jak tylko się pojawi w sklepie tak samo jak ogórki gruntowe zaraz kupuję tylko,ze ja znam tylko dwa sposoby jej wykorzystania i przeważnie leci pół główki na surówkę a pół na gęsto tzn na surówkę:
drobno posiekana kapusta
marchewka
koperek
sól
troszkę cukru
ocet
pieprz
na koniec olej
wymieszać i wpierniczać hehehe choć najlepsza po 2 dniach przegryziona

a na gęsto też siekam, grubiej niż na surówkę zalewam wrzątkiem odczekuję kilka minut większość wody zlewam na reszcie duszę kapustę dodająć smalec ewentualnie margarynę/masło jak kto lubi można dodać podsmażoną kiełbaskę my lubimy i na koniec koperek,sól i pieprz mniam

ale szukam nowych inspiracji:)

post edytowany 2 razy, ostatnio 28.02.2011 21:37