Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29947
najnowszy wpis: 17.10.2017 17:30

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Przepis na tartę prosto z Londynu

marysiak12

postów: 9

04.03.2015 19:27

Tarta ze szpinakiem, serem feta i mozarellą

Tarta ze szpinakiem, serem feta i mozarellą _Milena_
Dodane przez: _Milena_
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki
Gotowe ciasto francuskie
Mrożony szpinak
Ser feta (2 op.)
Ser mozarella (wiórki)
Olej
Czosnek
Pieprz
1 jajko
1 śmietanka słodka

Pyszna! Idealna na obiad jak i na kolację.


Etapy przygotowania

1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy szpinak z paroma ząbkami czosnku. Doprawiamy pieprzem.
2. Ciasto francuskie wykładamy na blachę wysmarowaną odrobiną oleju. Ciasto dziurawimy widelcem w paru miejscach i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 10min, tak aby się lekko zarumieniło.
3. Gdy szpinak będzie już gotowy i lekko przestudzony, dodajemy do niego pokruszoną fetę, całość mieszamy i wykładamy na ciasto.
4. Na wyłożony szpinak wylewamy rozrobione jajko ze śmietaną i posypujemy serem mozarella.
5. Całość zapiekamy jeszcze aż jajko się zetnie, a ser roztopi.

Slowdaylong

postów: 4

19.10.2013 00:07

Cześć,

2 dni temu wróciłem z Londynu. W jednej z tamtejszej knajp jadłem coś takiego jak tarta z kozim serem, burakiem i koperkiem.

www.slowdaylong.pl

Po powrocie do domu zrobiłem to raz jeszcze. Wyszło praktycznie tak samo (kucharz zdradził mi przepis).