Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ przepis na likierki

Olga.Gryfino

postów: 6

13.05.2007 22:01

jaka temperatura?

aszlej76

postów: 1

11.05.2007 22:59

PRZYGOTUJ :
-480g mąki
-250g masła
-140g masła
-1 jajko
-cytrynę
-sul
-zapach waniliowy

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Przesyp przez sitko mąkę i cukier puder.Dodaj masło,odrobinę soli,
jajko ,zapach waniliowy i startą skurkę cytryny.Posiekaj wszystko
nożem i wyrób ciasto na jednolitą mase.zagnieć kulę ciasta,owiń
folią aluminiową i wsać do lodówki na godzinę.Następnie rozwałkuj
ciasto na grubość 0,5cm i powycinaj kształty ciasteczek.Ułóż
ciasteczka na blaszce i włóż do rozgrzanego piekarnika na około 15
minut.