Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ PROFESOR REGAN I TAJEMNICE SUPERPRODUKTÓW

więcej >>

Arletka

postów: 2

27.08.2011 13:08

Fajnie zrobiony, ciekawie się oglądało, także polecam.

----------------------
Pozdrawiam Arleta
Kobieta z Egiptu

marghe

postów: 356

22.02.2010 12:13

ania7403 napisała 21.02.2010 16:50:
Obejrzałam dzisiaj ten film i szczerze mówiąc nie zachwycił mnie.
Moim zdaniem przeznaczony jest głównie dla tych odbiorców, którzy nie myślą samodzielnie albo są bardzo podatni na papkę serwowaną przez wielkie koncerny, media itd.
Ostatnio przypadkiem widziałam wyniki sprzedaży (2009) pewnego specyfiku podnoszącego "odporność, która pochodzi z wnętrza brzucha" i byłam zaskoczona. Nie sądziłam, że aż tyle ludzi wierzy w takie rzeczy.
Pozwolisz, że się podpiszę? :)
Jak dla mnie niezbyt to wszystko odktywcze.. i nie do końca obiektywne, mimo wszystko.

deska

postów: 15

22.02.2010 10:05

Program rzeczywiście prawdziwy, ale jeśli chodzi o żywność to nie ma mowy o jednym ważnym aspekcie: smak. Na chemii się nie znam, ale z własnego doświadczenia wiem jak smakuje jajko z wolnej hodowli, a jak ze sklepu (ostatnio zapomniałem zamówić od gospodarza i kupiłem w Biedronce - koszmar, zapach a raczej smród okropny), to samo z pomidorami od 2 miesięcy nie kupuję w supermarketach, to znaczy nie jem wcale - pomidory przestały mieć zapach i smak pomidorów. Nie wiem jak jest z mięsem ze smakiem miesa z ekologicznej hodowli, bo nie bardzo jest gdzie kupić, a jak już to ceny zabijają. Znlazłem jednak sklep przy ubojni, gdzie kiełbasa jest z mięsa, a w szynce nie ma wody (dodatkowej). Niestety ceny o 50% wyższe. Różnica w smaku ogromna. W tym przypadku decyduje chyba więc nie ekologia a sposób przyrządzenia.

ania7403

postów: 63

22.02.2010 09:49

jacek1f napisał 21.02.2010 22:46:
Że wierzylas - ale czemu!? - w jakies eko, bio itp magiczne belkoty?
Czemu? Dlatego, że przez 10 lat pracowałam w firmie sprzedającej pestycydy i wiedziałam dokładnie ile i jakich oprysków ma każde warzywo i owoc zanim trafi na stół.

Hors Dewre

postów: 30

22.02.2010 01:19

Kiedy jest to emitowane? Nigdy nie trafiłem a brzmi bardzo ciekawie!

jacek1f

postów: 2296

21.02.2010 22:46

moze nie zachwycil Cie wlasnie dlatego? Że wierzylas - ale czemu!? - w jakies eko, bio itp magiczne belkoty?

Podoba mi się nieustająco - za rumience na twarzy przedstawicieli Arila.:-)) gdy widac ze kazdy proszek pierze w 30 st,
za slinienie sie hodowcy "zdrowych, ekologicznych" świnek, gdy udowadnia czarno na bialym, ze mieso do komórki takie same...
I że jajko to jako....

Oczywiscie sa ludzie, którzy zawsze do etycznej postawy musza miec argument chemiczny pewnie - i na to sie nie poradzi, ale profesorka fajna robotę robi i tak.

ania7403

postów: 63

21.02.2010 16:50

Obejrzałam dzisiaj ten film i szczerze mówiąc nie zachwycił mnie.
Moim zdaniem przeznaczony jest głównie dla tych odbiorców, którzy nie myślą samodzielnie albo są bardzo podatni na papkę serwowaną przez wielkie koncerny, media itd.
Ostatnio przypadkiem widziałam wyniki sprzedaży (2009) pewnego specyfiku podnoszącego "odporność, która pochodzi z wnętrza brzucha" i byłam zaskoczona. Nie sądziłam, że aż tyle ludzi wierzy w takie rzeczy.

Chociaż muszę przyznać, że sama również myślałam, że ekologicznie uprawiane warzywa i owoce mają bardziej zbawienny wpływ na nasz organizm. Też dałam się wkręcić.

post edytowany 1 raz, ostatnio 21.02.2010 16:50

snoozy

postów: 2419

04.08.2009 15:57

Od jakiegoś czasu w sklepach pojawiła się żywośc funkcjonalna.Wielokrotnie sa to preparaty, które poprostu idąc na skróty są lekami i nie musza byc rejestrowane w urzędzie rejestracji leków.Niestety wielokrotnie nie zawieraja wszystkich informacji dotyczacych ich działania bo do leku jest ulotka a tu ich nie ma.Finałem są dziwne objawy organizmu po ich spozyciu ale biznes sie kręci

migotka333

postów: 1184

03.08.2009 22:27

ostatnio "dotrwałam" i obejrzałam sam początek, było o soku z granatów...że niby pomaga w leczeniu prostaty i p. doktor udowodniła, że nie pomaga...
spisek koncernów spożywczych, byle otumanić "głupi lud". No i tak się ten świat kręci.
Mało jest programów tv czy w ogóle akcji (np. społecznych) uświadamiających właśnie takie "nowinki spożyczo-medyczne".

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 12:53

nie bron bogowie, to tylko dokument solidny i juz.
Moze decydenci pomysleli, ze 1 nie wygodny,
2 nie modny, bo teraz wszytsko ma byc eko i bio...
3. bo nie ma przepisow..

?

i dlatego pozno..?

Sam nie wiem.

minutka

postów: 1250

03.08.2009 12:32

Ja miałam wielką ochotę, ale pora emisji jest zabójcza.
Jacku, czy w tym programie są tak zabójcze sceny, że nie można go emitować o "ludzkich" porach?
Widziałam tylko zajawki. Domyślam się, że program jest niewygodny dla producentów i dystrybutorów superproduktów. Właśnie takiego programu pokazującego fakty, a nie marketingowe często mity, bardzo potrzebuje przeciętny człowiek, często omamiany reklamami.

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 10:43

Ciekaw jestm czy ktos z Was ogladał to?

Bardzo ciekawe i bardzo prawdopodobnie niepopularne podejscie udowadniajace spokojnie czarno na bialym o przereklamowaniu i wręcz częstym oszukiwaniu na superproduktach, biorzeczach ekouprawach, zalewei pestycydów itd itp...

Naprawde niezłe...

Oskar

postów: 87

03.02.2009 21:18

Fajny dokument, zobaczyłbym go jeszcze raz, tylko (Jak dla mnie) będzie lecieć dosyć późno :-(