Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Kącik zdrowia

FORUM kuchnia+ produkty z mleka koziego

Justa1988

postów: 75

22.06.2015 12:22

mleko kozie jest zdrowe- zwiększa odporność, ale trzeba go pić z umiarem bo rozbudowuje też mieśnie

darnok

postów: 2

20.01.2012 15:20

potwierdzam że mleko kozie poprawia odporność miałem kozę:) mleko własne ma inny smak czy to wiosna czy zima w zależności czym żywi się nasza kózka.teraz kupuje w sklepie.
ja z mleka koziego robiłem już sery twarogowe i jogurt grecki-jogurt wyszedł bardzo słony w smaku.

Nalewka

postów: 50

06.01.2012 19:06

Od kilku miesięcy pojawił się twarożek kozi z Turka. Pyszny!!!

Kulinarna Mania

postów: 18

01.10.2010 23:00

racja - coraz wiecej takich produktow. polki w sklepach zapelnione sa roznymi rodzajami sera koziego. wspaniale! a ten charakterystyczny smak i zapach to przeciez same plusy?...

jacek1f

postów: 2296

13.08.2009 16:08

ja mam odmienne wrazenie, ze coraz wiecej i wszedzie sie pojawia produktow kozich - i chwala!

A na firme zwrócę uwage - chętnie.

boa45

postów: 2

12.08.2009 00:19

Mało literatury,ale ta istniejąca potwierdza lecznicze właściwości mleka koziego. Specyficzna budowa białka powoduje, że przetwory z mleka koziego wpływaja wzmacniająco na organizm, jak równiez rozwiązują problemy u ludzi alergicznych na mleko krowie.
Tak, na prawdę na rynku jest bardzo mało produktów z mleka koziego, bez specyficznego, nieprzyjemnego smaku czy zapachu. te nieprzyjemne właściwosci są, zresztą, wynikiem błędów hodowlanych właścicieli stad.
Jedną z nielicznych hodowli, produkującej przetwory kozie o na prawdę interesującym, specyficznym smaku można spotkać we Wrocławskiej Hali Targowej, w EPI i w Oławie.
Według etykietki mozna uzyskać więcej informacji na stronie www.kozolandia.eu