Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Potrawy z owadów:.

owocowadziewczyna

postów: 49

22.03.2012 12:01

szczerze, nazwy odbierają apetyt.. raczej nie spróbuje...
Ogólnie od owadów czxy na talerzu czy nie uciekam jak najdalej...

Grillcenter_pl

postów: 32

09.02.2012 10:16

Szczerze mówiąc to nie wiem co o tym myśleć,ponieważ w życiu nie jadłem czegoś takiego,a poza tym już same nazwy tych potraw są bardzo odstarszające... Nie mógłbym się przełamać aby spróbować. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam www.Grillcenter.pl

darnok

postów: 2

20.01.2012 15:41

jestem zainteresowany kuchnią bug cook:)
jeśli macie jakieś przepisy to podzielcie się nimi

Zupa z chrabąszczy:
składniki: 1kg chrabąszczy,masło,3lbulionu drobiowego,łyżka soli,szczypta pieprzu, trochę bazylii i papryki w proszku,ząbek czosnku.
usmażyć na maśle chrząszcze bez nóg i skrzydeł z przyprawami (wystarczy 10min).zalać bulionem.podawać z bagietką

prażone koniki polne
składniki:100koników polnych lub świerszczy,pasikoników
prażyć owady w rondlu bez tłuszczu uważając by ich nie przypalić.kiedy zrobią się czerwone praż je jeszcze 2 minuty.podawaj jako przekąskę.
koniki same w sobie są pyszne i nie trzeba ich przyprawiać
gorąco polecam

post edytowany 1 raz, ostatnio 20.01.2012 15:43