Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ Potassium

el_gordo

postów: 2

17.09.2007 08:55

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
O zdrowiu często myslę, szczególnie gdy po wychylam kieliszek czystej polkiej wódeczki - niezbednego elementu tradycyjnej kuchni polskiej.
Pozdrawiam

jacek1f

postów: 2296

16.09.2007 16:10

Polifosforan alifatyczny potasu
Nazwa w języku polskim: Polifosforan alifatyczny potasu
Nazwa w języku angielskim: Potassium polyphosphate
Numer międzynarodowego systemu oznaczeń: E 452b
Funkcja technologiczna: Substancja stabilizująca

Gratuluję..:-( To skladnik mitycznej, acz paskudnej dla zdrowia panierki KFC....

A o crisco, to juz w ogole - no comments!

Zacznij myslec o zdrowiu czasem:-)))

el_gordo

postów: 2

16.09.2007 13:40

Mam pytanie co składnika pewnej panierki.
Przepis mam po angielsku i w zwykłych słownikach nijak nie mogę przetłumaczyć słowa POTASSIUM w sposób aby cała panierka nie była toksyczna. Drugi problem to coś co nazywa się Crisco shortening - wiem że jest to mieszanka utwardzonych tłuszczów roślinnych przeznaczona do celów spożywczych ale nie wiem gdzie jest u nas dostępna lub czy można ją czymś zastąpić.
Pozdrawiam wszystkich