Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pomocy-tort

jacek1f

postów: 2296

07.09.2009 13:16

Wydaje mi sie, ze po przelozeniu smietana - odpoweiednio gestym smarowidlem z niej, wstawiasz do schlodzenia tort.
Tak by oprzed smarowaniem zwiazala dobrze smietana - wtedy nic sie nie roztopi, bo przeciez nie polewasz goracą, tylko smarujesz lopatka z bokow.

ewazuza

postów: 19

05.09.2009 22:51

Chce upiec tort na urodziny, nie bardzo wiedziałam czym go przełożyc zdecydowałam sie na bitą smietane aromatyzowaną amaretto.Mam jednak pytanie techniczne-czy jak przeloze tort smietana a potem zaczne go polewac z wierzchu i boku polewą/czekoladą czy czyms to ta smietana mi sie nie roztopi? Bo nie chce w ostatniej chwili zostac z namoczonymi białą tłustą bryją plackami:)