Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

To musi być naprawdę smaczne. Muszę wypróbować.

olgamala, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29732
najnowszy wpis: 21.08.2017 09:41

Mamy 26980 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Polędwica wieprzowa nadziewana warzywami

xxWeronika16

postów: 5

22.03.2013 17:08

Kupujemy jedna poledwice wieprzową (posiadającą kształt walca).
Myjemy i osuszamy. Kładziemy ją przodem do nas, na szerokosc na desce - najlepiej plastikowej, mniej wiecej w środek wbijamy nóż i delikatnie kroimy na placek (tak jak ciasto), uwazajac by sie nie przerwała.
W czesniej ugotowane warzywa: np. marchew,pietruszka,por dajemy na poledwice i powoli to wszystko zawijamy w rulonik, tak by nam nie uciekło nadzienie.
Zszywamy zwykla iglą i nicią - jednym ciągiem miejsce zakończenia rulowania polędwicy.
Podsmazamy ja na płytkim rozgrzanym tłuszczu na patelni tak by się złączyła - w miejscu zszywania i lekko podrumieniła.
Wrzucamy do worka foliowego i zamykamy go łapkami żaroodpornymi.
Pieczemy około 20-25 minut, aż do póki worek foliowy nie napęcznieje jak balonik, a w środku w nim nie wytworzy się sos - z polędwicy.
Gdy pieczen bedzie już gotowa - ma byc soczysta i miekka. Kladziemy ja na deske, sciagamy nic i kroimy na okragle plastry. W środku będa kolory warzyw, powinny wyjść kółeczka(takie oczka).
Możemy ugotowac ziemniaki na miekko do smaku.
Poleway sosem do pieczeni jasnym. Rozpuszczonym w wodzie ze śmietana.