Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

To musi być naprawdę smaczne. Muszę wypróbować.

olgamala, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29732
najnowszy wpis: 21.08.2017 09:41

Mamy 26980 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Placuszki i racuszki.

Ela LISA

postów: 1956

10.05.2009 18:57

Dzieki Jacusiu f. Moze za Toba wpisza sie tu inni.

jacek1f

postów: 2296

05.05.2009 11:39

placuszki z lososia:

pokroic z filetam lososia kawalki - mala kostka (500 g)
poloczyc w misce z bialkiem z 2 jaj lekko ubitych widelcem
i 2 łyzkami kolendry posiekanej drobno (mozna zastapic natka)

Wymieszac dobrze i klasc na patelnie lyzka nieweilkie kotleciki do zezłocenia
lekko sol i pieprz

podawac mozemy ze slodkim chili lub chutnayami jakimis.

Szybkie i swietne.

Ela LISA

postów: 1956

05.05.2009 11:22

Chyba kazdy z nas,podjadal takie z pod reki mamy czy babci.Czasami gorace, parzac sobie jezyk.Takie racuszki,maja to do siebie ,ze nawet w gorace dni,pomimo tego ze ociekaja tluszczem cudownie smakuja.Przed barkami w ktorych je smaza,ustawiaja sie kolejki.Tak jest z langoszami na wegrzech czy racuszkami w bulgarii.A jak kiedys bylo z goframi.Bedac dziewczynka,czesto je jadalam,czasami stojac w gigantycznej kolejce.