Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Przy atopowym zapaleniu skóry można?http://notariusz-guckler.pl/

justdobosz21, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29949
najnowszy wpis: 18.10.2017 13:08

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Placuszki i racuszki.

Ela LISA

postów: 1956

10.05.2009 18:57

Dzieki Jacusiu f. Moze za Toba wpisza sie tu inni.

jacek1f

postów: 2296

05.05.2009 11:39

placuszki z lososia:

pokroic z filetam lososia kawalki - mala kostka (500 g)
poloczyc w misce z bialkiem z 2 jaj lekko ubitych widelcem
i 2 łyzkami kolendry posiekanej drobno (mozna zastapic natka)

Wymieszac dobrze i klasc na patelnie lyzka nieweilkie kotleciki do zezłocenia
lekko sol i pieprz

podawac mozemy ze slodkim chili lub chutnayami jakimis.

Szybkie i swietne.

Ela LISA

postów: 1956

05.05.2009 11:22

Chyba kazdy z nas,podjadal takie z pod reki mamy czy babci.Czasami gorace, parzac sobie jezyk.Takie racuszki,maja to do siebie ,ze nawet w gorace dni,pomimo tego ze ociekaja tluszczem cudownie smakuja.Przed barkami w ktorych je smaza,ustawiaja sie kolejki.Tak jest z langoszami na wegrzech czy racuszkami w bulgarii.A jak kiedys bylo z goframi.Bedac dziewczynka,czesto je jadalam,czasami stojac w gigantycznej kolejce.