Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Placki ziemniaczano -warzywne

AmbasadorSmakow

postów: 3

26.02.2013 13:40

Ja polecam placki ziemniaczane z podgrzybkami.
Składniki:
2 kg ziemniaków,30 dag podgrzybków,2-3 jaja,5-6 łyżek mąki pszennej,1 cebula,olej do smażenia,natka pietruszki,pieprz,sól
Sposób przygotowania:
1. Grzyby obgotować w lekko osolonej wodzie.
2. Ziemniaki i cebulę obrać, opłukać, osuszyć.
3. Zetrzeć na tarce o małych oczkach, przełożyć do miski.
4. Wbić jajka, dodać grzyby i mąkę.
5. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
6. Na patelni rozgrzać olej.
7. Łyżką nakładać porcje masy ziemniaczanej, delikatnie
spłaszczając.
8. Smażyć z obu stron na złoty kolor (8 - 10 min)
9. Posypać natką pietruszki.

Ja korzystam z podgrzybków firmy MALPOL- firma należy do klastra zrzeszającego producentów zdrowej, lokalnej żywności

rybka65

postów: 8

22.01.2013 14:47

Bardzo dobre zdrowe placki ; potrzeba 1 kg ziemniaki 1 szt marchewka 0,5 selera mała pietruszka 1 większa cebula pęczek koperku 2 jajka 2łyżki mąki sól pieprz do smaku -wykonanie -wszystkie warzywa zetrzec na tarce można zmiksowac w malakserze koperek drobno poszekac dodac resztę składników wymieszac smażyc na małej ilości oleju smacznego