Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pierś kurczaka zapiekana w porach

Majorka

postów: 23

25.02.2008 21:06

Składniki:
2 piersi kurczaka (czyli 4 połówki)
1 duży por
25-30 dag żółtego sera
średni słoik majonezu lub Cremefine do gotowania Rama
oliwa
sól, pieprz do smaku

potrawa jest zapiekana w dużym naczyniu żaroodpornym

Do naczynia do zapiekania wlać trochę oliwy (ok. 2mmm). Pora opłukać, drobno posiekać i rozłożyć na oliwie. Piersi podzielić na połówki, a następnie przekroić wzdłuż (im cieńsze płaty, tym lepsze). Układamy je na porze, solimy, pieprzymy. Ser trzemy na tarce na dużych oczkach, mieszamy z majonezem lub Ramą i wykładamy na piersi. Można posypać ostrą papryką lub pieprzem cayenne. Otwarte naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 40min.