Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Oryginalne menu w restauracji >

A my lubimy się wybrać raz na jakiś czas do dobrej resturacji,...

zdrowitka, 17.10.2017 | czytaj dalej


365 obiadów Mariety Mareckiej 2 >

Moim zdaniem programy na kanale się poprawiły. Nie jest tak jak pisza...

Katulla, 16.10.2017 | czytaj dalej


Błąd >

Cześć. Przez straszny błąd lekarzy moje zdrowie podupadło. Kompletnie nie wiem co...

mądraala, 16.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1973, wpisów: 29940
najnowszy wpis: 17.10.2017 07:50

Mamy 27168 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pierś kurczaka zapiekana w porach

Majorka

postów: 23

25.02.2008 21:06

Składniki:
2 piersi kurczaka (czyli 4 połówki)
1 duży por
25-30 dag żółtego sera
średni słoik majonezu lub Cremefine do gotowania Rama
oliwa
sól, pieprz do smaku

potrawa jest zapiekana w dużym naczyniu żaroodpornym

Do naczynia do zapiekania wlać trochę oliwy (ok. 2mmm). Pora opłukać, drobno posiekać i rozłożyć na oliwie. Piersi podzielić na połówki, a następnie przekroić wzdłuż (im cieńsze płaty, tym lepsze). Układamy je na porze, solimy, pieprzymy. Ser trzemy na tarce na dużych oczkach, mieszamy z majonezem lub Ramą i wykładamy na piersi. Można posypać ostrą papryką lub pieprzem cayenne. Otwarte naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 40min.