Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

To musi być naprawdę smaczne. Muszę wypróbować.

olgamala, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29732
najnowszy wpis: 21.08.2017 09:41

Mamy 26980 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ pastisz

jacek1f

postów: 2296

18.11.2010 10:13

pastis - pewnie chodzi o to, czyli o wódke anyzową, jak ouzo, ricard, arak...
Anyzowe mocne wódki pite z woda, zabarwiające sie na piekny mleczny kolor, uzywane we Francji, Grecji czesto do maruynat lub sosów z powodu tego słodkiego anyzowego smaku.

myszsza

postów: 251

17.11.2010 22:01

migotka333 napisała 17.11.2010 21:46:
spotkałam się w pewnym przepisie z tym składnikiem...co to jest ???
Może jestem głupia albo niedouczona, ale po prostu nie wiem... i Google też zgłupiało, bo pokazywało albo tłumaczenie tego słowa na różne języki albo coś o stylistyce, architekturze.
:-)
Może chodzi o "pastis"? Tu gugle już Ci pomogą.

migotka333

postów: 1184

17.11.2010 21:46

spotkałam się w pewnym przepisie z tym składnikiem...co to jest ???
Może jestem głupia albo niedouczona, ale po prostu nie wiem... i Google też zgłupiało, bo pokazywało albo tłumaczenie tego słowa na różne języki albo coś o stylistyce, architekturze.
:-)